AKİT MENÜ

Gündem

CIA olayların arkasında

27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat Darbeleri’nin arkasındaki güç olan Amerika’nın, Gezi Parkı Olayları’nda da etkili olduğu değerlendirmesi yapılıyor. Akit’e konuşan uzmanlar, eylemcilerin isteklerinin dış güçlerin ekonomik çıkarları doğrultusunda olduğunu ak

2013-06-19 20:40:13

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA
Türkiye üzerinde senaryolar yazıp oyunlar oynayan Amerika’nın etkisi, 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat Darbeleri’nde apaçık görülmüştü. Türkiye’nin küresel güç olmasının önüne geçmek için Amerika’nın başını çektiği büyük güçler, Gezi Parkı Olayları’nda da kendini gösterdi. Konuyu Akit’e değerlendiren uzmanlar, eylemcilerin isteklerinin dış güçlerin ekonomik çıkarları doğrultusunda olduğunu aktararak, “Başta Amerika olmak üzere, İsrail, Fransa, İngiltere ve Almanya bu olayların içindedir. Bunlar Türkiye’nin küresel güç olmasını istemiyorlar” ifadelerini kullandı.
AMERİKAN CNN BAŞROLDE İDİ
31 Mayıs 2013’te iki-üç ağaç bahane edilerek başlayan Gezi Parkı Olayları’nda da ABD’nin izlerine rastlandı. Yaklaşık 1,5 milyar insanın takip ettiği Amerikan CNN Internatıonal kanalı, ülkede kaos çıkarmak için saatlerce Taksim’den yayın yaparak yalanlarla dolu haberlere imza attı. Amerikalı işadamı George Soros’un desteklediği “Otpor/direniş” denen sosyal medya organizasyonu, Arap Baharı, Sırp Hareketi, Ukrayna ve Gürcistan Devrimlerinde başrol oynamıştı. Gezi Parkı Olayları sırasında sosyal medyanın aktif şekilde kullanılarak yalan yanlış haberlerle insanların sokaklara dökülmek istenmesinin arkasında “Otpor/direniş” adlı medya organizasyonun işi olduğu iddia edilmişti.
AKGÜL: KÜRESEL GÜÇ OLMAMIZI
İSTEMİYORLAR
Uluslar arası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD)Başkanı Ahmet Akgül, “CNN Internatıonal’ın 8-9 saatlik canlı yayınlarla yaptığı yalan haberler, AK Parti’nin Kazlıçeşme’de topladığı binlerce kişiyi AK Parti karşıtı eylemci olarak göstermesi ve twitter üzerinden paylaşılan gerçekdışı görüntüler bu işin arkasında dış güçler olduğunu gösterdi” dedi. Taksim Platformu üyelerinin hükümetten talep ettikleri ise her şeyi apaçık gün yüzüne çıkardığını vurgulayan Akgül, “Dış güçlerin ekonomik çıkarları doğrultusunda istekte bulundular. Başta Amerika olmak üzere, İsrail, Fransa, İngiltere ve Almanya bu olayların içindedir. Bunlar Türkiye’nin küresel güç olmasını istemiyorlar. Amerika eskiden Türkiye’ye rol biçerdi ve biz oynardık. Ancak Türkiye büyüdü, usta oldu. Kendi senaryosunu yazmak ve oynamak istiyor. Ancak büyük güçler buna müsaade etmiyor. Bu tür olayları ileriki yıllarda yine yaşayabileceğimizi tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.
ÖZNUR: CIA OLAYLARIN ARKASINDADIR
Gezi Parkı Olayları ile alakalı “Demokrasi değil sokaklar test ediliyor” diyen tarihçi-yazar Hakkı Öznur ise, “Sistem içindeki vesayetçi yapı, küresel merkez dezarformasyonları, kaotik ortam için kirli, hain ve karanlık planlarını uygulamaya çalışıyor. Türkiye üzerinde küresel bir kuşatma var. Tekelci burjuvazim, tekelci medya, devşirme dönme takımı, boğazdaki aşiret mensupları, CIA’nın devşirmeleri ve Soros’un beslemeleri olayların arkasındaki güçlerdir” şeklinde konuştu.

Yorumlara Git

Koç Afrika’ya açıldı! Suudi Arabistan’da şov, Mısır’da dev yatırım

Kemalist vesayet sürsün istiyorlar

Medyada bilgi kirliliğine sebep olan cezasız kalmasın

Allah’tan kork Ekrem!

101 İHA birçok şehri aynı anda vurmak için havalandı! Hepsi peş peşe yere çakıldı