AKİT MENÜ

Gündem

Öğretmen baskısı intihara sürükledi

Başörtüsü yasakçılığından ve öğrencilere psikolojik şiddetten YÖK’te dosyası bulunan Kocaeli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Özkan’ın hakaretlerine ve baskılarına dayanamayan bir öğrenci, dersten sonra çok sa

2013-06-20 10:43:45

EROL METİN/ANKARA-
 

Başörtüsü yasakçılığından ve öğrencilere psikolojik şiddet uygulamaktan soruşturma dosyası YÖK’te olan Kocaeli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Özkan’ın hakaretlerine ve baskılarına dayanamayan bir öğrenci, çok sayıda ilaç içerek canına kıymak istedi. Durumun fark edilmesiyle hastaneye kaldırılan N.D. isimli öğrenci tedavi altına alınırken, üniversite yönetimi de soruşturma başlattı.

DERSTEN ÇIKTIKTAN SONRA İNTİHARA KALKIŞTI
Edinilen bilgilere göre Doç. Dr. Özkan, Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Stajı öğrencisi N.D’ye ağır hakaretlerde bulundu. Yapılan haksızlıklara ve baskılara tahammül edemeyen N.D., dersten çıktıktan sonra kaldığı evde ilaç alarak intihara kalkıştı. Arkadaşlarının duruşu fark etmesi üzerine ambulansla Seka Devlet Hastanesi’ne kaldırılan N.D., midesi yıkanarak tedavi altına alındı. Uzun süre kendine gelemeyen ve hiçbir tepki vermeyen N.D., doktorlar tarafından uzun süre müşahede alında tutuldu.

REKTÖR: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bir öğretim üyesinin sebep olduğu vahim olayla ilgili Akit’e bilgi veren Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, konunun takipçisi olduklarını söyledi. Durumun üniversite hukuk müşavirliğine intikal ettirildiğini bildiren Komsuoğlu, idari soruşturmanın vakit kaybedilmeden başlatıldığını ifade etti. Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Özkan’la ilgili şikayetlerin yeni olmadığını belirten Rektör Komsuoğlu, “Bu öğretim üyesiyle ilgili öğrencilerin bize ve YÖK’e gönderdikleri şikayet dilekçeleri vardı. Üniversitemiz de bunun doğrultusunda bir soruşturma başlattı. YÖK’ten de bize yazı var. Soruşturmanın da raporları geldi. Konu Üniversite Yönetim Kurulu’nda görüşülecek. Bu öğretim görevlimizin yaptığı bireysel bir durum. Öbür türlü üniversitemiz sakin. 67 bin öğrencimiz var. Hiçbir sorunumuz yok” dedi.

Yorumlara Git

Derbide Galatasaray için bunu da yaptılar! Büyük şok yaşayacaklar! Çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin artık…

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!