AKİT MENÜ

Ekonomi

Roketsan’ın hedefi dünyada ilk 100

Roketsan’ın, dünya devi savunma sanayi şirketleri arasında marka haline geldiğini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çamlıca, Roketsan’ın savunma sanayisinde dünyada ilk 200 şirket arasında yer aldığını söyledi. Çamlıca, modern roket ve füze sistemlerinin yurtiçinde üretilmesi politikasının Roketsan’a stratejik bir önem kazandırdığını ve üretimlerinin yüzde 40’ının ihracat olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi:

Roketsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zafer Çamlıca, hedeflerinin ilk 100 firma arasında girmek olduğunu belirterek, “Diğer bir hedefimiz de dünyanın en iyi füzelerini yapan ülkeleri yakalamak hatta onları geçmek” dedi. Çamlıca, Roketsan’ın savunma sanayisinde dünyada ilk 200 şirket arasında yer aldığını söyledi. Çamlıca, “İlk 100’den sonra diğer hedefimiz de dünyanın en iyi füzelerini yapan ülkeleri yakalamak ve onları geçmek. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), günümüz harplerinin en önemli silahlarından biri haline gelen modern roket ve füze sistemlerinin yurtiçinde üretilmesini güçlü biçimde destekliyor. TSK’nın bu politikası, Roketsan’a stratejik önem kazandırdı” dedi.

YENİ FÜZE TEKNOLOJİLERİ

Yurtdışına sistem seviyesinde ürün ve hizmet satışı dönemi başladığını aktaran Çamlıca, uzun menzilli tanksavar füzesi, orta menzilli tanksavar füzesi tasarımı ve geliştirilmesi projeleri sayesinde geniş bir sanayi yapılanmasının ortaya çıktığını, bu projelerle arayıcı başlık, füze üstü RF veri bağı ve duyarsız tandem harp başlığı gibi yeni füze teknolojilerinin kazandırılması çalışmalarına devam edildiğini belirtti.

 

Yorumlara Git

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var

5 yıl erken emekli olacaklar! O meslekte çalışanlar gün sayıyor

Türkiye'nin hamlesi ABD'yi karıştırdı: Senatörler ikiye bölündü!