AKİT MENÜ

Gündem

Vasat davası da paralel tezgâh

76 yaşındaki emekli müftü Çetin Yıldırım’a yok yere 15 yıl hapis cezası veren hakimler tanıdık çıktı. Vasat örgütüne ilişkin skandal yargılamada Balyoz hakimi Ömer Diken ve Marmara Bölgesi’nde binlerce kişinin e-postalarının takip edilmesi kararını veren Hakim Gökmen Demircan’ın görev aldığı ortaya çıktı. Bu gelişme, Selam terör örgütü davası gibi, Vasat örgütü davasının da paralel tezgâh olduğunu gözler önüne serdi.

2014-12-06 08:42:46

“İzinsiz dergah açtı”, “siyasi propaganda yaptı” şeklindeki komik gerekçelerle 76 yaşındaki emekli müftü Çetin Yıldırım’a Vasat örgüt liderliğinden 15 yıl hapis cezası veren mahkemenin paralel bağlantısı deşifre oldu. 28 Şubat döneminde kurgulanan Selam örgütü dosyasını Hükümete ve mütedeyyin kesime kumpas kurmak için raftan indiren paralelcilerin benzeri bir operasyonu 2009 yılında Vasat örgütü iddiasıyla bir başka cemaate karşı kurguladığı ortaya çıktı. 

76 yaşındaki emekli müftü Çetin Yıldırım’ın 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığı Vasat davasında mahkeme heyetinin 17 – 25 Aralık kumpasıyla ortaya çıkan paralel yapılanmayla ilişkili olmakla suçlandığı belirlendi. Silahlı eylem, ast üst ilişkisi, sanıklar arasında fiili irtibat tespit edilememesine rağmen, 76 yaşındaki Çetin Yıldırım’a 15 yıl hapis cezası veren mahkeme heyetinde paralel yapılanma ile ilgili olduğu iddia edilen Balyoz Hakimi Ömer Diken ve Gökmen Demircan’ın yer aldığı bildirildi.  

BALYOZ HAKİMİNİN İMZASI VAR 

17 Aralık kumpası sonrası yapılan araştırmalarda kapatılan özel yetkili mahkemelerin hakim ve savcılarının önemli bölümünün bu yapılanmada görev aldıkları, devleti yıkmaya çalışan paralel çetenin çıkarları doğrultusunda hareket ettikleri tespit edilmişti. Özel yetkileri kaldırılan bu mahkemelerde görev alan Ömer Diken yetkileri kaldırılarak Bakırköy Adliyesi’ne gönderilmişti. 

EL KAİDE İDDİASIYLA MARMARA BÖLGESİNİ İZLETEN HAKİM 

28 Şubat ürünü Vasat örgütü davasına bakan mahkemenin üyesi Gökmen Demircan da soru işaretleri ile dolu kararlarıyla hatırlanıyor. 17 – 25 Aralık kumpası sonrası emniyet müfettişlerinin hazırladığı raporda Demircan’ın ismi de yer aldı.  22 Temmuz operasyonunda tutuklanan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan’ın imzasıyla Marmara bölgesindeki bütün maillerin izlenmesi yönündeki skandal talebin Vasat davasına bakan hakim Gökmen Demircan tarafından onaylandığı tespit edildi. 

TUTUKLANAN EROL DEMİRHAN’LA KAFA KAFAYA VERMİŞLER

İstanbul Emniyeti Müdürlüğü’nde illegal dinlemeler yapıldığı iddiasına ilişkin polis müfettişlerince hazırlanan raporun ek klasörlerinde skandal belgeye yer verildi. Erol Demirhan imzalı belgede “yasadışı örgütlerin takipten kurtulmak için internetten” iletişim kurduğu vurgulanıyor. Bu kapsamda Marmara bölgesinde herkes tarafından yaygın olarak kullanılan servis sağlayıcıların Hizbullah, El- Kaide, PKK ve benzeri örgütlere karşı etkin mücadele için izlenmesi amacıyla izin isteniyor. 

Lağvedilmiş özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Gökmen Demircan mahkemenin yargı çevresi kapsamında kalan İstanbul, Marmara, Trakya ve Bursa bölgesindeki “Hotmail” ve “Yahoo” gibi yurtdışında bulunan servis sağlayıcılarına ait bütün e-posta ve sinyal bilgilerinin üç ay süreyle incelenmesi iznini veriyor. 

ÖRGÜTSÜZ(! )LİDERLİKTEN CEZA 

Kapatılan Özel Yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 76 yaşındaki emekli müftü Çetin Yıldırım’a hiçbir somut delil olmadan sadece bir sanık ifadesiyle 15 yıl hapis cezası vermişti. Dosyada Yıldırım’ın silahlı eylem yapmadığı, bu tarz eylemlere karşı çıktığı ancak izinsiz Kur’an Kursu ve dergah açtığı, burada dini eğitim verdiği ve siyasi propaganda yaptığı iddia ediliyor.

Yorumlara Git

En sessiz denizaltıları bile tespit edecek! Bir teknoloji geliştirildi!

Sokak lezzetleri restoranı iflas etti!

Sebebi çok şaşırttı! O ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!