AKİT MENÜ

Gündem

Koç’a tepki çığ gibi

Gezi eylemlerine destek verip, marjinal sol örgütlere kapılarını açan Koç Grubu’nun haber ve yazılarından dolayı, Akit’i dava bombardımanına tutmasına hukuk, siyaset dünyası ve STK’ların tepkisi artıyor.

2014-12-06 11:05:31

MEHMET ÖZMEN / İSTANBUL - UĞUR AVCI / ANKARA - Gezi Parkı eylemleri sırasında marjinal sol örgütlere kapılarını açan ve eylemlere verdiği destek nedeniyle gerçekleri ortaya koyan haberler yapan gazetemize karşı Rahmi Koç ve Koç Holding tarafından 20 ceza davası, 7 de tazminat davası açmasına yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Gezi’yi organize eden ve sponsorluk edenlerin yargıya hesap vermesi gerektiğini ifade eden Her Yerde Adalet Platformu Başkanı avukat Özkan Öztürk, “Gezi sürecinde Akit gazetesi sorumlu yayıncılık anlayışı ile milli iradeden yana tavır ortaya koymuştur. Milli iradenin karşısındaki güç ve güç odaklarına karşı net bir duruş sergilemiştir. Gelinen nokta itibariyle Gezi eylemleri sürecinde milli iradeden yana tavır sergileyenleri şimdi yargı önünde sanki suçluymuş gibi hesaba çekiyorlar. Milli iradeden yana olan Akit gazetesine yönelik bu tarz sindirme, yıldırma ve psikolojik harp taktiklerini doğru bulmuyoruz. Akit gazetesi hakkın ve halkın her daim sözcülüğünü yapmış olan bir gazetedir. Hesaba çekilecek olan Akit gazetesinin sahipleri, yazarları ve muhabirleri değildir, hesaba çekilmesi gerekenler; sokakları yakıp yıkan, sokakları terörize eden ve milletin iradesini terörize eylemlerle yok etmeye çalışanlardır” dedi.

HUKUK YOLUYLA TACİZ

Konya Barosu Eski Başkanı Avukat Hasip Şenalp ise, Koç ailesinin Gezi sürecindeki rolünün tüm kamuoyunca malum olduğunu hatırlatarak, “Bu olayın gerçeğini anlatan Akit ve emsali gazetelere de hukuki taciz anlamında bu davaları açtılar. Bu tamamen hukuki tacize ve bundan sonra böyle bir şey olursa caydırıcı olmaya yönelik olan davalar bunlar. Akit’i hukuki taciz etmeye yönelik açılmış davalardır bunlar” dedi.

Avukat Müşir Deliduman da, “Akit gazetesi ve yazarlara karşı açılmış davalar iyi niyetli ve hak arama olarak düşünemiyorum. Akit gazetesinin yayını tamamen basın özgürlüğü düşünce ve kanaatini ifade etmedir. Açılan davalar engelleme ve tacizdir. Hakkın Kötüye kullanmasıdır. Duyarlı tüm vatandaşların bu bağlamda insani refleks göstererek yeni Akit gazetesi ve yazarları ile dayanışmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu. 

‘ANANASÇI’ KOÇ’A TEPKİ ÇIĞ GİBİ

Koç Grubu’nun susturma maksatlı yazar ve muhabirlerimize çok sayıda tazminat ve ceza davası açmasına siyasetçilerden ve STK’lardan da tepki yağıyor.

“BU GAZETECİLİK MESLEĞİNİN GEREĞİDİR” 

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ise gazetecilik mesleğinin toplumun bakış açısından farklı bir noktadan olaylara bakmayı gerektirdiğinin altını çizerek, “Akit gazetesi de Koç Grubu ile ilgili konuyu farklı bir perspektiften değerlendirerek gündeme taşımıştır. Bu gazetecilik mesleğinin gereğidir. Koç Grubu bu olayı kendisi için yıpratıcı nitelikte olduğu yönünden değil, gazetecilik mesleğinin gereği olması açısından değerlendirmeli. Koç Grubu hoşuna gitmeyen haberler, eleştiriler karşısında mahkeme yolunu tutmak yerine basının sorgulayıcı yönünü görüp, bu olaya o şekilde yaklaşmasını daha yararlı görüyorum” ifadelerini kullandı.

“SUSTURMAYA ÇALIŞARAK GERÇEKLER SAKLANAMAZ” 

Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel de Akit’i susturma girişimini kınadığını belirterek, “Biz bu davaları, Koç Grubu’nun basın özgürlüğünü kısıtlama yoluna gitmesi şeklinde yorumluyoruz. Açtığı davalarla basına sansür uygulamaya çalışarak, gazetecileri susturmaya çalışarak gerçekler saklanamaz. Halkın bilgi alma özgürlüğünün serbest bırakılması, basın organlarının özgür bir şekilde düşüncelerini dile getirmesine ortam oluşturulmalı. Koç Grubu’nu bu noktada kınıyoruz” şeklinde konuştu. 

METİNER: KOÇ'UN AKİT'İ YILDIRMA ÇABASI KABUL EDİLEMEZ

Akit’e konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Akit gazetesinin yaptığı yayıncılıktır. Bir yandan Paralel Yapı’nın öbür yandan Koç Grubu’nun birtakım davalarla Akit gazetesini yıldırmaya çalışması kabul edilebilir bir şey değil. Yani bir yandan Koç Grubu kendilerine atılı bir suçlamayı reddederken, hiçbir şekilde Pensilvanya’yla veyahut da Paralel Yapı’yla ilişkili olmadığını söylemeye çalışırken, öbür yandan böylesine gereksiz ve yanlış bir işlemle uğraşıyor olması tabii ki kafalara soru işaretleri getiriyor. Koç Grubu’na başka türlü davranmasını salık veririm” dedi. 

Yorumlara Git

En sessiz denizaltıları bile tespit edecek! Bir teknoloji geliştirildi!

Sokak lezzetleri restoranı iflas etti!

Sebebi çok şaşırttı! O ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!