AKİT MENÜ

Ekonomi

Yerli otomobil için en az 5 yıl gerekli

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Yerli otomobili konusunda adım adım izlenmesi gereken aksiyonlar olduğunu belirterek, “(Yerli otomobil) Bugün düğmeye bassanız ilk modelinizi 5-10 yıl içerisinde ancak üretebilirsiniz” dedi.

Güncelleme Tarihi:

Sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bozkurt yerli otomobil ile ilgili ilk olarak Türkiye’de üretim yapan markaların ilave model üretmesini ve Türkiye’de üretmesinin sağlanması gerektiğini söyledi. Bozkurt, “İkinci aşamada, burada ciddi adette satış yapan ama üretim yapmayan, tamamını ithal ederek satan markalar var. Bunların da burada en azından bir-iki modelinin üretilmesini sağlamak lazım. Bu şu demek, yan sanayimizi geliştirmeliyiz, yeni yan sanayi yatırımları da demek” diye konuştu.

BANTTAN İNDİRMEK KOLAY DEĞİL

Yerli otomobil konusunda üçüncü aşamanın Türkiye’nin sıfırdan bir otomobil markasının olması gerektiğinin altını çizen Bozkurt,  “Otomobilin öyle bir yılda dizayn edilip banttan inmesi mümkün değil. Bugün düğmeye bassanız ilk modelinizi 5-10 yıl içerisinde ancak üretebilirsiniz. Ancak önümüzde adımlarımız var. Atlamamak lazım” dedi.

30 YILA DAMGASINI VURACAK

Bozkurt, hibrit otomobillerin gelecek 20-30 yıla damgasını vuracağını söyledi. Bozkurt, bugünkü pil teknolojisinin elektrikli otomobilin trafikteki pratik kullanımıyla ilgili en büyük engeli oluşturduğunu belirterek, “Bir gün pil teknolojisi, sabah şarjdan aldığınızda gece evinize dönene kadar kafanızı rahat ettirecek düzeye ulaşırsa o zaman olabilir. Ama böyle bir teknolojinin gelişmesi için en az 10-15 sene olduğunu düşünüyoruz. O yüzden bu süre içerisinde hibrit tek akılcı çözüm” dedi.

HİBRİT YAYGINLAŞTIRILMALI

Dünya genelinde hibrit teknolojilerine çok önem verildiğine ve bunun teşvik edildiğine değinen Toyota CEO’su Ali Haydar Bozkurt,  “İlgili bakanlıklar nezdinde yaptığımız görüşmelerin tamamında şunu fark ettik ki konu çok doğru algılanmış. Yaptığımız görüşmelerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız hibrit konusuna benden daha hakimdi. Bunları görmek güzel. Demek ki konu artık ciddi şekilde masaya yatırılmış ve çalışılıyor diye düşünüyoruz. Türkiye’de hibrit teknolojilerin kullanımının yaygınlaştırılması ile ilgili adımların atılmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlara Git

Arkadaşını çekiçle öldürüp yaktı: Cinayetten sonra pavyonda eğlendi!

Öldüren akım! 100 bin TL'ye 'Sarı serum' çılgınlığı

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var