AKİT MENÜ

Gündem

ÇHD’den öğrencilere gözaltı taktiği

Başkanı ve çok sayıda üyesi, DHKP-C’ye yardım ve yataklıktan tutuklanan Çağdaş Hukukçular Derneği’nin, marjinal sol ve bölücü örgütlerin yuvalandığı Ankara Üniversitesi’nde bir grup öğrenciye “gözaltına alınmaları durumunda neler yapmaları gerektiği” konu

2013-02-04 21:34:07

FURKAN ALTINOK / ANKARA
Genel Başkanı ve çok sayıda üyesi, DHKP-C’ye yardım ve yataklıktan tutuklanan Çağdaş Hukukçular Derneği’nin, marjinal sol ve bölücü örgütlerin yuvalandığı Ankara Üniversitesi’nde bir grup öğrenciye “gözaltına alınmaları durumunda neler yapmaları gerektiği” konusunda ders verdiği ortaya çıktı.
Son olarak Ankara’da bombalı eylem yapan DHKP-C terör örgütüne yönelik olarak geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da düzenlenen operasyonda, Çağdaş Hukukçular Derneği’nden (ÇHD) Genel Başkanları Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında olduğu 9 avukat da tutuklanmıştı. Bu avukatların terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları bildiriliyor.
ÇHD İLE AÜ SBF’Lİ
ÖĞRENCİLER ELELE
DHKP-C ile olan bağının böylelikle açığa çıktığı eleştirileri yapılan ÇHD’nin, marjinal sol ve bölücü örgütlerin yuvalandığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 12 Mart 2012 tarihinde bir grup öğrenciye “Olağan Şüpheliler” eğitimi verdiği saptandı.
GÖZALTINA ALINIRLARSA...
Dernek son yıllarda gazetecilerin, avukatların, öğrencilerin, öğretim üyelerinin gözaltına alındıkları, tutuklandıkları savından hareketle,  “Bir gün herkes gözaltına alınabilir” sloganı altında “Olağan Şüpheliler” eğitimi başlatmış. Edinilen bilgilere göre, bu kapsamda 12 Mart 2012 tarihinde AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, Öğrenci Dayanışma Derneği ile ortaklaşa bir eğitim programı gerçekleştirildi. Sözde eğitimde ÇHD’li avukatlar öğrencilere gözaltına alındıkları takdirde nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.
“SUSMA HAKKINI
KULLANIN” TAKTİĞİ  
ÇHD Genel Merkez Yöneticisi Av. Fatma Özbilgin, eğitimde öğrencilere gözaltına alınmaları halinde neler yapmaları gerektiği konusunda taktik vererek, susma hakkını kullanmalarını söyledi.   Gözaltına alınan kişinin nüfus bilgileri dışında kalan bütün sorularla ilgili susma hakkını kullanabileceğini belirten Özbilgin, gözaltı sırasında kolluk güçlerinin sohbet adı altında kişiyle mülakat yaptığını ifade ederek “Gözaltına alınanlar gel sigara içelim, sohbet edelim diyerek camlı bölmelere götürülmekte. Ardından video kaydı altına alınan bu konuşmalar, kolluk güçleri tarafından aleyhte delil olarak kullanılmaktadır” dedi.
BİR DE “TAZMİNAT
DAVASI” TAKTİĞİ
ÇHD üyesi Av. Teoman Özkan ise gözaltı sürecine dair bilgi verdi. Özkan sunumunda, gözaltı süresine, doktor hakkına, avukatlarla görüşme ve itiraz etme hakkına sahip olunduğunun altını çizdi. Doktor raporunun verilmediği ya da yanlış verildiği takdirde Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın alternatif doktor raporu sağladığını belirten Özkan, bu raporun daha sonra açılabilecek tazminat davasında kullanılabileceğini söyledi. Son olarak Av. Gülşen Uzuner de ev araması, cezaevine götürülüş sürecini ve tazminat davası hakkını anlattı.
“POLİSE HAKARET”TEN SABIKALI
Öte yandan, AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde bir grup öğrenciye bu şekilde ders veren ÇHD üyesi Av. Teoman Özkan hakkında “polis memurlarına hakaretten” dava açılmıştı. Özkan ve yine ÇHD üyesi Duygu Demirel ile Pınar Akdemir hakkında hazırlanan savcılık iddianamesinde 12 yıla kadar  hapisleri isteniyor.

Yorumlara Git

Bakanlık ve 6 üniversiteye atama kararları Resmi Gazete’de!

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek