AKİT MENÜ

Gündem

Mesele Taksim ama... Rant taksimi!

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili “Mesele Taksim değil, mesele Çevre değil. Atılan mesajlarda gördük ki; gelişen demokrasi, değerlerde atılan adımlar, eğitimden demokrasiye atılan adımlar ve Türkiye’nin büyümesin

2013-06-20 20:17:17


Geçmişten bu yana Memur-Sen’in bütün iktidarlara sorunu çözmesi önerisinde bulunduklarını ifade eden Gündoğdu, “Kılık Kıyafet Yönetmeliği konusunda önce milletle buluşarak 12 milyon 300 bin imza ile sivil itaatsizlık eylemi ile başörtüsü sorununu biz çözdük. Hükümete tavisyemiz, onlar da çözsün, yönetmeliği kaldırsın. Aksi taktirde 12 milyon 300 bin imza hükümeti rahatsız etmeye devam edecek” diye konuştu.
Kılık kıyafet konusundaki çalışmaların “Taksim’de, ağaç altında demokrasi arayanları rahatsız ettiğini” belirten Gündoğdu, “Taksim şapkasından güvercin çıkarmaya çalışanların bir derdinin de muhafazakar kesimlerin iktidardan bu taleplerini perdelemek olduğunu gördük. ‘Yolları iyi yapın, ekonomimizi güçlendirin ama sakın ha tabanınızın taleplerine yönelik adımlar atmayın. Size derin devlet olarak, ittihatçı ve terakkiciler olarak biçtiğimiz inek dana yetiştirme, salatalık buğday yetiştirme rolünün dışına da tabanınız çıkmasın’ diyorlar. Artık bu çağrıların Türkiye’de yeri yok. Biz bu ülkenin kiracısı değil, ev sahibiyiz. Ekmeğin korunmasını da özgürlüklerin genişlemesini de istiyoruz. Bunun önünde hangi güç olursa olsun bu güçlere aldırmadan yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Çözüm Süreci’nin son aşamasına gelinmesiyle birlikte  Gezi Parkı olaylarının yaşanmasının düşündürücü olduğunu kaydeden Gündoğdu, şunları söyledi: “Her birimiz ilk günlerde ‘belediyenin eksikliği mi var. Polis neden parkta duran insanlara müdahale ediyor’ şeklinde eleştiri yapmıştık ama üç gün sonra gördük ki mesele 12 ağaç değil, mesele Taksim değil, mesele çevre değil. Atılan mesajlarda gördük ki gelişen demokrasi, değerlerde atılan adımlar, eğitimden demokrasiye atılan adımlar ve Türkiye’nin büyümesinden rahatsızlık duyan içerde iktidarın şimarttığı faiz lobisi ve dışarda Türkiye’yi çekemeyenler. Bu krizden çıkıp, bundan dersler çıkarıp, 28 Şubat sürecini hiç yaşamamış, o gün dünyada olmayan gençliğin ne demek istediğini daha iyi anlayıp büyük Türkiye yolculuğuna sivil toplumunun sivilleşerek yolculuğuna devam etmesi lazım. Elbette 28 Şubat sürecinin içerisinde de sendikalar vardı. Şimdi de DİSK ve KESK Taksim şapkasından sendika güvercini uçurmaya çalışıyorlar ama tabanları da bu oyunu fark etmişler ki çağrılarına kulak vermiyor.”

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi