AKİT MENÜ

Ekonomi

Sanayi tam yol

Piyasa beklentilerinin altında kalmasına rağmen takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi geçen ekim ayında, 2013 yılının aynı ayına göre yüzde 2,4 artarken mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya oranla yüzde 1,8 düştü

Güncelleme Tarihi:

 Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 artarken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya oranla yüzde 1,8 düştü. Piyasa ise takvim etkisinden arındırılmış endeksi yüzde 3,1 artış, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış endeksi de yüzde 1,2 düşüş bekliyordu.

ARINDIRILMAMIŞ 4,47

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi ise yüzde 4,47 arttı.  Arındırılmamış endeksin piyasa beklentisi ise yüzde 5 idi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, ekimde bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2,9, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,7, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi de yüzde 2,2 düştü.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde alt sektörler incelendiğinde yıllık bazda, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 6,6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi endeksi de yüzde 2,9 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, eylülde yüzde 2,2, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya yüzde 1,7 artış göstermişti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında, ekimde aylık bazda en fazla düşüş yüzde 5,5 ile sermaye malı imalatında gerçekleşti.

Yorumlara Git

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var

5 yıl erken emekli olacaklar! O meslekte çalışanlar gün sayıyor

Türkiye'nin hamlesi ABD'yi karıştırdı: Senatörler ikiye bölündü!