AKİT MENÜ

Gündem

“Sanatın içinde de Ergenekon var”

Ünlü tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, Gezi Parkı’nda çıkan olaylarda rol olan sanatçıların ne yapmak istediklerini ve sanatçıların eylemlerdeki rolünü Akit’e değerlendirdi.

2013-06-20 20:25:46

RAMAZAN ALKAN / ANKARA
Ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, Gezi Parkı’ndaki sanatçıların rolünü, ne yapmak istediklerini Akit’e anlattı. Yenilmez, “Sanatın içerisinde Ergenekon benzeri bir yapılanma var. Ben 4 yıldır bağırıyorum, Ergenekon’la mücadele ediyorum, Kültür Bakanı dönüp bakmıyor” dedi.
BUNLAR KİMİN SANATÇILARI?
Türkiye’de sanat icra ettiklerini söyleyenlerin gerçek yüzlerinin Gezi Parkı eylemleriyle ortaya çıktığını belirten Yenilmez, sanatın içerisindeki karanlık yapıya dikkat çekti. Türkiye’de sanat yapanların etnik kökenlerini gizlediğini belirten Yenilmez, “Türklerin Ermenilere karşı soykırım yaptığını, Türklerin Ermeni vatandaşlara karşı mezalim uyguladığını adamın biri Gezi Parkı olayları sırasında oradaki gençlere elinde megafonla bangır bangır anlattı. Ancak o kişi Musul’da, Kerkük’te, Suriye’de, Myanmar’da, Çeçenistan’da, Doğu Türkistan’da kardeşlerimin, dindaşlarımın nasıl katledildiğini görmedi” ifadelerini kullandı.
SANATIN ERGENEKONU
Sanatın da Ergenekonu olduğunu söyleyen Ahmet Yenilmez, bu karanlık yapının toplumu erozyona uğrattığını dile getirdi. Yenilmez, “İktidara buradan da söylüyorum, sanatın içinde karanlık bir yapı var ve bu güruh bu milletin inanç temellerini dinamitliyor. Yıllardan beri toplumu erozyona uğratıyorlar ve bunu devletin imkânlarıyla bu milletin parasıyla yapıyorlar. Sanat camiasında çirkin ilişkiler var, bunlar mı sanatçı? Ergenekon üyelerinin ülkede darbe yapmak istemesi suç oluyor da, toplumun kültürünü yozlaştırmak istemesi ve bunu yapması suç olmuyor mu?” şeklinde konuştu.
YAZIK…
Başbakan Erdoğan’ın sert bir dille eleştirdiği oyuncu Mehmet Ali Alabora hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulunan Yenilmez şunları söyledi: “Mehmet Ali Alabora’nın yaptıklarına baktım, akıl alır gibi değil. Sanatçı, Gezi Parkı’yla ilgili hazırlıklarına yıllar öncesinden başlamış. 800 bin takipçisi var sosyal medyada. Zannedersem hiçbir sanatçının bu kadar takipçisi yok. Eskiden sığırcık avcıları kuşları yakalamak için bir değneğe yapıştırıcı sürerler ve değneği sığırcık sesi çıkaracak şekilde dizayn ederlerdi. Sesi duyan sığırcıklar oraya geldiklerinde avcılar tarafından tuzakla avlanmış olurlar. Maalesef sözde sanatçılarımız da bizim samimi gençlerimizi yakalamak isteyen avcılar için değnek olmuşlardır. Alabora’nın ‘Mi Minör’ oyununa kimlerin sponsor olduğu, oyunda neyin hedeflendiğini gördük. Yazık…” Bu milletin bağışıklık sistemi sanat ile çökertildi diyen Yenilmez, şunları söyledi;
Rahmetli Muhsin Yazıcı abinin bir sözü var. Der ki, “Kendine iyi bak oğlum, iyi beslen. Sen kaşınacak yer bırakırsan, vücudunu açarsan birileri gelip orayı kaşır, yara yapar.” Bu topraklar üzerinde yaşayan insanlarının binlerce yıllık bağışıklık sistemini sanatın içerisindeki Ergenekon benzeri yapılaşma çökertti. Bu milletin bağışıklık sistemi sanatla çökertildi. Ben buradan Başbakana sesleniyorum. Lütfen sanatın içerisindeki Ergenekonu görün artık. Ateş senin kapına dayandı, ateş Çankaya’ya dayandı. Bakanlıkların duvarlarının diplerinde ateşler yakıldı, birileri de gelip o ateşe odun attı. O odunlar da Allah kahretsin ki, bizim çocuklarımızdı.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi