AKİT MENÜ

Gündem

‘Güven ve istikrarın bozulmasına asla izin vermeyeceğiz’

Ekonomi Gazetecileri Ödül töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Babacan, “Hükümet olarak güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız. Bu az bir emekle oluşmadı” dedi.

2013-06-20 21:08:58

İSTANBUL
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hükümet olarak güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceklerini ve ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, “Bu ortam az bir emekle oluşmadı” dedi. Turkcell’in ana sponsorluğu ve İTO’nun katkılarıyla düzenlenen Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) geleneksel “Yaza Merhaba” gecesinde gerçekleştirilen “Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” töreninde konuşan Babacan, Türkiye’nin son 10 yıllık döneminde çok farklı güzel gelişmeler olduğunu ve pek çok alanda ilerlediğini belirterek, Türkiye’nin şu anda sahip olduğu en kıymetli değerin güven ve  istikrar ortamı olduğunu ve bunun parayla ölçülemeyeceğini kaydetti.               
Babacan, Türkiye’nin zor dönemlerden geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi:               
“Bu dönemleri yaşamış kişilerin şimdi ki dönemin kıymetini bilmesi gerekiyor. Türkiye, güven ve istikrar ortamına kolay gelmedi. Güven, basamak basamak oluşur, zaman alır ama kaybı kolaydır. Ülkemizin geldiği noktaya her vatandaşın sahip çıkması lazım. Hükümet olarak güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız. Bu ortam az bir emekle oluşmadı. Bunun elimizden kayıp gitmesine asla izin vermeyeceğiz.”               
“SON ON YILIN İKİ SİHİRLİ
KELİMESİ GÜVEN VE İSTİKRAR”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son on yılının iki sihirli kelime olan “güven ve istikrar” ile geçtiğini söyleyerek, “Son on yıl  ekonomi gazetecileri için çok da heyecanlı değildi. Sizin mevzularınız rutine döndü. Enflasyon çıktı, faizler uçtu, döviz kaçtı, bunları yapmaktan mahrum kaldınız. IMF heyeti geldi, Dünya Bankası gitti, üretim  azaldı, işsizlik arttı gibi haberleri çok fazla yapamadınız. Bu nedenle çok heyecanlı bir on sene geçiremediniz. Ama memleket on senede çok iş yaptı. Güven ve istikrar ülkeye büyüme kazandırdı. Milli gelirini üçe katladı” değerlendirmesini yaptı.   
“MAASTRİCHT KRİTERLERİ NEREDE?”
Son dönemdeki olaylar ve buna benzer çok daha ağır olayları Türkiye’nin gördüğünü ancak bunların üstesinden geldiğini hatırlatan Yıldırım, “Birlik ve kardeşlikle, birbirimize kenetlenerek, farklılıklarımızı ön plana çıkararak değil, birlikteliğimizi ve benzerliğimizi ön plana çıkararak bu sorunların da üstesinden geleceğiz. Üçüncü köprüyü de, 100 milyon kapasiteli havalimanını da yapacağız, 150 yıllık Marmaray rüyasını da gerçeğe dönüştüreceğiz” dedi. Bakan Yıldırım, insanların birbirlerine sevgiyle yaklaşması ve müsamaha göstermesi gerektiğini ifade ederek, “Bizlere ders verenlere Türkiye on yıldır ders veriyor. Maastricht kriterlerini önümüzde duvar gibi koyanlar, şimdi o kriterlerden hiç bahsetmiyor. Onlar şimdi o duvarın altında kaldı Türkiye on yılda milletiyle bunu başardı” diye konuştu.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, yeni yönetim olarak söz konusu organizasyonu destekleyeceklerini belirterek, “Ekonomi gazetecilerinin sadece bizim mesajlarımızı ulaştırmakla kalmadığını biliyoruz, ekonomiyle ilgili birikimlerinizden de istifa etmeye çalışıyoruz” dedi.               
Gezi Parkı olaylarına değinen Çağlar, iş dünyası olarak ekonomiye rakamlarla baktıklarını ancak insanlara bakış açılarında duyguların hakim olduğunu kaydetti. İstanbul’da başlayan bu olayların sükunet noktasına geldiğini görmekten çok mutu olduklarını aktaran Çağlar, bu tür olaylarda asıl kaybedenin önce iş dünyası olduğunu dile getirerek, herkesi sükunet mesajları verme çağrısında bulundu.   
 

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi