AKİT MENÜ

Gündem

Aileyi yıkan 6284 değiştirilsin

Yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana kadına şiddeti önleyemeyerek daha hazin vakaların meydana gelmesine yol açan 6284sayılı kanunun değiştirilmesi isteniyor

2017-11-13 09:49:32

Kadına şiddeti önleme amaçlanarak Batı’nın İstanbul Sözleşmesi adıyla önerdiği metnin kanunlaşmış hali olan 6284 sayılı kanunun değiştirilmesi, ‘aileye şiddet’in son bulması isteniyor. 2012 yılından bu yana yürürlükte olan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un yuvaların dağılmasının başlıca unsuru olduğunu belirten hukukçular ve mağdurların haklarını öncüleyen sivil toplum kuruluşları, 6284’ün şiddeti önleme konusunda hiçbir ağırlığının olmadığını belirttiler.

GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan gazetemizin Hukuk Danışmanı ve Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, kanunun getirdikleri ve götürdüklerinin iyi değerlendirilerek yetkililerce gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Karahasanoğlu, “6284 sayılı kanundan kimler memnun, kimler memnun değil önce bunlara bakmak gerekiyor. Kimler memnun? Topluma sadece kadın penceresinden bakan feministler, AK Parti’nin çıkardığı hemen her kanuna itiraz eden LGBT’liler, solaklar, Kemalistler memnun. Aile içindeki en küçük tartışmada, hemen boşanma kararı verilmesini öngörenler memnun. Peki kimler 6284’ten rahatsız? Türk toplumunun örf ve adetlerine saygılı olanla, aileyi toplumun merkezi olarak görenler, ailedeki ufak tefek rahatsızlıkların uzlaştırma ile çözümlenmesi gerektiğini, en küçük ihtilafta hemen mahkemenin, karakolun devreye girmemesi gerektiğini savunanlar rahatsız. Bu durumda, siyasi iktidar konuyu bir daha incelemeli. Kanunun getirdiklerini ve götürdüklerini iyi değerlendirmelidir. Kanunun memnun ettiği grupları ve memnuniyetsizliği açık olan kesimi dikkate alarak kanun gözden geçirmelidir” dedi.

AİLEYE ŞİDDET SON BULSUN

Çocuksuz Bırakılan Babalar ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Ali Selman Işık, “Bizler kadını koruma kanunlarının beyanı değil delili esas alması gerektiği kanaatindeyiz. 6284’te, eşler en küçük bir tartışma esnasında kadın polise gittiğinde veya aradığında direkt olarak eşe minimum 1 ay, maksimum 6 ay uzaklaştırma cezası veriliyor. Bu şekilde aile bütünlüğünden bahsedilemez. Tartışmanın yaşanmadığı, çiftlerin aralarının zaman zaman bozulmayacağı ailelerin olamayacağı gibi eşlerden birisinin basit gerekçeleri sorun kaynağı gibi görerek şikayet etmesi sonucunda bunun yaptırımı diğer eşe aylr boyu uzaklaştırma olmamalı. Böyle bir şeyin dünyada emsali yok. Batı’nın Türkiye’ye kadına şiddeti önleme konusunda reçete olarak sunduğu İstanbul Sözleşmesi’ne Avrupa’da hangi ülke uymuştur? Hangi Avrupa ülkesinde basit bir vaka sonucunda dahi erkeğe en az 1, en fazla 6 ay uzaklaştırma verilmiştir? Bu yanlıştan dönülmeli, aileye şiddet son bulmalıdır” şeklinde konuştu.

 

Yorumlara Git

Bahçeli'den önemli açıklamalar! 'Türkiye'yi kafa kola almak için kılıktan kılığa girenlerin ...'

İşte 2025'te memurun cebine girecek maaş

Diyarbakır Anneleri’nden tokat gibi kapak! Terör yandaşlarından “çocuklu Selo” güzellemesi

Türkiye için büyük tehlike artık ortada! Hindistan parayı ödemedi, Mısır için düğmeye basıldı

Çin, Türkiye'nin başına bela oldu! Fabrikalar bir bir kapanıyor