AKİT MENÜ

Ekonomi

italyan markaya gözünü dikti

Adese’yi perakendede büyütmeye soyunan İttifak Holding, Selva bünyesinde İtalya merkezli marka satın almak için fırsat kollarken diğer taraftan da İmaş Makine ile Sudan’da yatırımlarına hız verdi

Güncelleme Tarihi:

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Tahir Atila, grup bünyesinde Selva ve İmaş firmalarının ihracata dönük atılımlarda hızını artırdığını söyledi.

Selva’da kapasitenin artırılarak yeni fırsat ve yeni ülkeler için çalışmaların start aldığını, Avrupa’da İtalya merkezli  marka satın alma çalışmalarının sürdüğünü belirten Atila, “Avrupa ve Uzakdoğu’da  payımızı artırmak istiyoruz. Makarnaya yönelik kotaların aşılması şart. Afrika ve Uzakdoğu’daki Selva pazarı bizim için önemli.  Avrupa partnerimizle görüşmemiz sürmekte ve ikinci fabrikayı kurmak niyetindeyiz. İmaş  40 ülkeye, Selva ise 100 ülkeye dokunmuş durumda” dedi.

İmaş ile bilgi de veren Atila, makine şirketi olarak Sudan ve çevresinde etkin olduklarını, yüzde 85’lik payla yurtdışında faaliyette olduklarını kaydetti. 

İMAŞ BİR NUMARA

Atila, “İmaş ciro büyüklüğünde ve ihracat rakam değerinde bir numaralı şirket konumunda. Sektörde dünya büyüklüğü 2.5 milyar dolar. Türkiye burada yüzde 9 paya sahip. Biz de bu payda yüzde 10’luk paya sahibiz. Makinede yatırım başladı. 10 bin metrekarelik alandan 25 bin metrekarelik kapalı alana taşınacağız. İnşaat devam ederken Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımız da ilerliyor. İmaş’ın cirosunun yüzde 10’unu Ar-Ge oluşturuyor” diye konuştu.

Perakende alanında  Adese’yi büyütmek istediklerini dile getiren Atila, “Adese’de de  organik satın almalar yapacağız. 4 AVM’miz var.  Bunlarda da ticari alan artışları planlandı” dedi.  Tahir Atila tarım ve hayvancılıkta da yatırım konusunda büyük ölçeğe geçeceklerini söyledi. 2014’ün zorlu bir yıl olduğunu belirten Tahir Atila, doların da fazla yükselmeyeceği kanaatinde olduğunu ifade etti.

Yorumlara Git

Türk savaş uçakları havalandı! Milli Savunma Bakanlığı: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Asla göz ardı edilmemeli! Bu 9 semptomu yaşayanların çok dikkat etmesi gerekiyor

Türkiye'den büyük başarı! Her 4 paketten birisinde Türk üreticilerin imzası var

5 yıl erken emekli olacaklar! O meslekte çalışanlar gün sayıyor

Türkiye'nin hamlesi ABD'yi karıştırdı: Senatörler ikiye bölündü!