AKİT MENÜ

Gündem

Ruhsatsız bar açıp cazgırlıkla ‘izin’ almış

Başörtüsü takıp, kendisini müftü eşi olarak tanıtarak Başbakan Erdoğan’ı istifaya çağıran ancak daha sonra asıl kimliği deşifre olan CHP eski Burhaniye İlçe Başkanı Faruk Cenal’in eşi Gül Cenal’le ilgili yeni şok bilgilere ulaşıldı. Cenal’in barı ruhsatsı

2013-06-22 20:06:17

FURKAN ALTINOK / ANKARA
Başörtüsü takıp, kendisini müftü eşi olarak tanıtarak Başbakan Erdoğan’ı istifaya çağıran ancak daha sonra asıl kimliği deşifre olan CHP eski Burhaniye İlçe Başkanı Faruk Cenal’in eşi Gül Cenal’le ilgili yeni şok bilgilere ulaşıldı. Gül Cenal’in Burhaniye’de “bar işlettiği” daha önce deşifre olmuştu. Şimde de Cenal’in bu barı restoran ruhsatıyla açtığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, Burhaniye’nin İskele Mahallesi’nde ‘Baykuş’ adlı bara sahip olan Gül Cenal, mekanı restoran olarak açmış ancak daha sonra bu mekan içkili eğlence merkezine yani bara dönüştürülünce CHP’li belediye başkanı tarafından mühürlenmiş.
BAR AÇILIŞ YAPILDIĞI GÜN MÜHÜRLENDİ
15 Temmuz 2012 tarihinde ‘Baykuş’ adlı bara Kenan Doğulu’nun kardeşi Ozan Doğulu’nun verdiği konserle görkemli bir açılış yapan Gül Cenal ve Faruk Cenal büyük bir mutluluk yaşarken, CHP’li Belediye Başkanı Fikret Akova eğlence merkezi ruhsatı olmadığı ve yüksek desibelde ses çıkartarak çevreyi rahatsız ettiği için mekanı mühürledi.
CHP’li Burhaniye Belediyesi’nden 3 Ağustos 2012 tarihinde yapılan açıklamaya göre, Cenal’in bara çevirdiği taşınmaza “kafeterya” ruhsatı verildi fakat yapı, Kültür Varlıkları Kurulu’nca tescilli taşınmazdı. Dolayısıyla kafeterya inşaatı için Bursa Kültür Varlıkları Kurulu’nun onayı gerekiyordu. Cenal, bu işlemler tamamlanmadan ve İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı almadan 15/07/2012 günü mekanı “Baykuş” ismiyle bar olarak işletmeye açtı. Devreye giren Kaymakamlık bu usulsüzlükle ilgili yasal işlem yapılması konusunda belediyeyi uyardı. Belediye de Zabıta ekipleri ve Emniyet görevlileri ile birlikte 16/07/2012 tarihinde ruhsatsız iş yerini mühürledi.
PES DEDİRTTİ
Burhaniye’de “Deli Gül” olarak tanınan Gül Cenal’in, ruhsatsız ve izinsiz açtığı barın mühürlenmesi karşısında büyük bir yaygara kopararak intihara kalkıştığı, CHP’li Belediye Başkanı Fikret Akova’yı çeşitli iftiralar ortaya atarak yıldırmaya çalıştığı, CHP eski ilçe başkanı olan eşinin siyasi çevresini devreye sokarak, bara ruhsat almaya çalıştığı öğrenildi. Belediye Başkanı Akova’nın partisinden kimi isimlerin de devreye girmesiyle, konunun kapanması için pes ederek, Gül Cenal’in işlettiği ‘Baykuş’ isimli bara ruhsat vermek zorunda kaldığı ileri sürülüyor.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi