AKİT MENÜ

Gündem

‘Kıblemiz Atatürk’ diyerek saldırdılar

Gezi Parkı’ndaki işgalin sona erdirilmesinin ardından başlayan “Duran adam” eyleminin yapıldığı alana giderek eylemcilerin ıslahı ve ülke barışı için dua eden Bülent Yapraklıoğlu linç edilmek istenmiş, küfür ve hakaretlere maruz kalmıştı. Yaşadıklarını ak

2013-06-22 20:27:39

MEHMET ÖZTÜRK / İSTANBUL
Taksim Gezi Parkı’ndaki işgalin sona erdirilmesinin ardından başlayan “Duran adam” eyleminin yapıldığı alana giderek eylemcilerin ıslahı için dua eden Bülent Yapraklıoğlu linç edilmek istenmiş, küfür ve hakaretlere maruz kalmıştı. Sözde barışçı eylemcilerin gerçek yüzünü ortaya koyan Bülent Yapraklıoğlu yaşadıklarını akit’e anlattı. Yapraklıoğlu, “3 ağaç için ayağa kalktınız kaç bin tane ağaca zarar verdiniz. Bunlar İslam’ı bilselerdi bunları yapmazlardı. Dua etmek suç mu? Taksim’de ‘Kıblem Atatürk’ diye üzerime yürüdüler” dedi.
“KIBLEMİZ ATATÜRK” DİYE
ÜZERİNE YÜRÜNMÜŞTÜ
Bülent Yaprakoğlu, Taksim Meydanı’na iki çocuğuyla giderek dua ettiğini ifade ederek, “Pazartesi günü Taksim’e çıktım. Çocuklarım da vardı yanımda. Taksim’de yapılan zarardan ve ziyandan sonra merak için çıktım “duran adamlar”ı gördüm. “Duran adamlar”ı görünce bu adamların boş yere durduğunun herkes farkında. Millet aya çıktı biz hâlâ duruyoruz. Düşündüm şimdi bu adamlar boş yere duruyorlar. Ne yapmak lazım bir Müslüman olarak? Kıble yönüne dönüp dua etmek lazım. Peygamberimize taş atıldığı zaman ‘onlar bilmiyorlardı bilselerdi yapmazlardı’ diyordu. Gerçekten de o oldu. Ben de Hz. Muhammed (s.a.v)’in izinde giderek kıble yönüne döndüm ‘Ya Rabbi bunlar bilmiyorlar bilselerdi böyle yapmazlardı’ diye dua ettim” dedi.
Amacının sadece dua etmek olduğunu ifade eden Yaprakoğlu, “Şimdi biz Taksim’de kıble yönüne dönerek dua etmeye başladık dua edince de ordan birkaç kişi hakaret ve küfürlere başladı. Ben kıble yönüme dönüyorum dua ediyorum, onlar dediler ki, “bizim kıblemiz Atatürk”. Benim bildiğim Müslümanın kıblesi Kâbe’dir. Ben oraya provokatörlük amaçlı çıkmadım. Kardeşim herkes Müslüman güzel güzel yaşamak varken niye birbirimizi kırıyoruz? Niye provokatör oluyorum ben? Dua edince provokatör oluyorsam onu da kendiniz düşünün. Asıl provokatör bu işi yapanlar. Sen geliyorsun devletin malına zarar veriyorsun, sonra da çıkıp, ‘Biz haklıyız’ diyorsun!.. Polis bile çıldırdı. O videolar var, polisin bir halini görün. Her izlediğimde adamın haline gülüyorum. Ağlanacak halimize gülüyoruz. Adamı perişan ettiler. Ondan sonra diyorsun bana “niye vergiler çıktı, niye şöyle oldu, niye böyle oldu?” Kardeşim devletin malına zarar verme ülke ilerlesin. Eğer yanlış varsa sen de çık konuş, konuşma denilmiyor ki. Niye yıkıyorsun, niye halkın huzurunu bozuyorsun? Yani hep mi siz haklısınız? Hiç kimse haklı değil mi?“ diye konuştu.
“DUA OKUMASAYDIM BENİ YİYECEKLERDİ”
Üç ağaç bahanesiyle yakıp yıkanların kendilerini sorgulaması gerektiğini ifade eden Yapraklıoğlu, “Benim üzerime yürüdüler, dua okumasaydım beni yiyecek, içeceklerdi. Ben şimdi onlara dua ediyorum, onlar kalkmış beni dövecekler. Bizim kıblemiz Kâbe’dir. Sana karşı bir kinim yok bir öfkem yok sadece senin iyiliğin için dua ediyorum. Eğer dua etmek suçsa ben suçumu kabul ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlara Git

Kemalist vesayet sürsün istiyorlar

Medyada bilgi kirliliğine sebep olan cezasız kalmasın

Allah’tan kork Ekrem!

101 İHA birçok şehri aynı anda vurmak için havalandı! Hepsi peş peşe yere çakıldı

İsviçre'de doğdu ama... Osmanlı hayranı genç ilgi odağı oldu