AKİT MENÜ

Ekonomi

Karadeniz'in ilk LNG terminali açılıyor

Karadeniz'in ilk LNG terminali fizibilite çalışmalarında sona gelindi.

Karadeniz'de kurulacak ilk sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminali projesinin fizibilite çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Projenin genel müdürü Mitica Savu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de kurulacak bölgenin ilk LNG terminalinin fizibilite işlemlerini uzun süren bir çalışma dönemi sonrasında tamamladıklarını, gelecek şubat ayında toplanacak genel kurulda onaylanarak, proje için gelecekte atılacak adımlara karar vereceklerini belirtti.

Gürcistan, Romanya, Macaristan ve Azerbaycan ortaklığı ile inşa edilecek terminal için temel adımların atıldığını ve planların yapıldığını ifade eden Savu şöyle konuştu:

"Azerbaycan ile Gürcistan arasına kuracağımız boru hattı projenin ilk adımı olacak. Boru hatlarıyla transfer edilen doğalgaz Gürcistan kıyılarında sıvılaştırılacak ve tankerlerle Karadeniz'i geçecek. Romanya'nın Karadeniz kıyılarında tekrar gazlaştırılacak LNG Romanya ile Macaristan arasında bulunan boru hatlarıyla Avrupa'ya iletilecek ve satışa çıkacak."

Savu, Romanya'dan Romgaz, Azerbaycan'dan Socar, Macaristan'dan MVM ve Gürcistan Petrol ve Gaz Anonim Şirketi ortaklığıyla geliştirilen proje için şubatta geleceğe yönelik kararların alınacağını vurguladı.

AGRI adı verilen ve tahmini bedeli 4,5 milyon avro olan proje kapsamında, 8 milyar metreküp gazın transferi hedefleniyor.

Yorumlara Git

Mourinho yolcu sanki! Bir ilk yaşandı: Tarih vererek duyurdular… Asla göz ardı edilmemeli!

İsmail Nacar’dan uyarı! Bektaşiler emperyalist tuzağa gelmemeli

Gazze’deki zulmü durduracak hiçbir etkili adım atılmadı!

İzmir felaketi yaşıyor! Şimdi de çöp dağları oluşmaya başladı!

CHP'nin kalesini fareler bastı! Rezil görünler