AKİT MENÜ

Ekonomi

Burger King'de hijyen skandalının ardından iflas!

Burger King’in Almanya'da hijyen sorunu ve çalışanların çalışma şartlarının iyi olmadığı için bayilik anlaşmasını iptal edip kapattırdığı 89 bayinin bağlı bulunduğu Yi-Ko holding iflas etti.

Güncelleme Tarihi:

Almanya'da ortaya çıkan hijyen skandalının ardından Burger King, 89 şubesini kapatma kararı aldı. Alınan karar ile yaklaşık üç bin kişi işsiz kaldı.

Yİ-KO İFLAS ETTİ

Burger King'in hijyen ve çalışma şartnamesine uymayan 89 bayinin anlaşmasını iptal ettiğini açıklamasının ardından Burger King'le yapılan görüşmeler netice vermeyince Yi-Ko iflas etti.

3 BİNDEN FAZLA KİŞİ İŞSİZ

İflasla birlikte aralarında çok sayıda Türk vatandaşının çalıştığı Fast-food zincirinde çalışan 3 binden fazla kişi issiz kaldı. Çalışanların özlük hakları ise mahkemenin sonuçlanmasına kaldı.

BURGER KİNG İMAJ KAYBINA UĞRADI

Restoranlar Gıda Birliği Sendikası (NGG) sözcüsü Guido Zeitler, Yi-Ko Holding çalışanlarının çok zor şartlarda istihdam edildiklerini belirterek, "Daha fazla para kazanalım düşüncesiyle az insanla çok is yapılmak istendi. Bundan dolayı da temizlik ve sağlık kuralları hiçe sayıldı. Bundan dolayıda hijyen skandalı medyaya yansıdı. Skandaldan sonra Burger King imaj kaybı yaşadı. İkaz etmesine rağmen iyileştirilmeye gidilmedi. Sonuç olarak da 89 bayinin sözleşmesi iptal edildi.Üç binin üzerinde çalışan issiz kaldı. Tek suçlu Yi-Ko holdingdir. Biz sendika olarak işsiz kalan çalışanların haklarını aramaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Yorumlara Git

Mourinho yolcu sanki! Bir ilk yaşandı: Tarih vererek duyurdular… Asla göz ardı edilmemeli!

İsmail Nacar’dan uyarı! Bektaşiler emperyalist tuzağa gelmemeli

Gazze’deki zulmü durduracak hiçbir etkili adım atılmadı!

İzmir felaketi yaşıyor! Şimdi de çöp dağları oluşmaya başladı!

CHP'nin kalesini fareler bastı! Rezil görünler