AKİT MENÜ

Gündem

‘Gezi Parkı’ tuzak

Her hafta düzenli olarak başörtüsü için eylem yapan özgürlük platformları, bu haftaki eylemlerinde Gezi Parkı’nda devam eden olayların yanı sıra laikçi despotların başörtülü öğrencilere uyguladığı zulmü protesto etti. Eylemde Gezi Parkı olaylarının tesadü

2013-06-22 20:38:30

İSTİHBARAT SERVİSİ
Başörtüsü platformları bu hafta ki eylemlerinde Gezi Parkı’nda devam eden olayların yanı sıra sözde laikçilerin başörtülü öğrencilere uyguladığı zulmü protesto etti. Gündeme yönelik açıklamalarına aralıksız devam eden özgürlük platformlarında bu hafta Konya, Akyazı ve Kocaeli’de eylem ve basın açıklaması yaptı.
GEZİ PARKI ‘TESADÜF’ DENİLEREK
ÖRTBAS EDİLİYOR
Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 302’inci hafta basın açıklamasıyla eylemlerine devam ederken gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Platform yaptığı açıklamada Gezi Parkı’nda yaşananların sürekli olarak tesadüf kelimesiyle örtbas edilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Platformdan yapılan açıklamada, “Sosyal olayları tesadüfler ile izah etmek artık ülkenin gerçek bir vakası haline dönüştü. Birbirileri ile bağlantı kurulabilecek her olay o sihirli sözcük ile örtbas ediliyor. Bizde bu gün tesadüfen bazı tesadüflerden bahsetmek istiyoruz. Tesadüfen bir araya gelmiş insanlar gezi parkında tesadüfen eylem yapıp tesadüfen polis ile çatışıyorlar. Polis de tesadüfen orantısız bir güç ile biber gazı kullanıyor. Tesadüfler birbirinin peşin sıra geliyor. İngiliz istihbarat şefi Türkiye’ye geliyor o günlerde tesadüfen. İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’ın şeflerinden Tamir Pardo başbakan ile görüşmek için ülkemizde. Ajandasında Mavi Marmara olaylarından Hamas Türkiye ilişkilerine, Gazze ambargosundan Suriye’ye nice gündemi oluşturan konular var” açıklamasında bulunuldu.
DURAN ADAM DEĞİL
KOŞAN ADAM İSTİYORUZ
Başta başörtü yasağı olmak üzere, sadece meydanlarda değil, insan hakları ihlalleri, yasakların da de arkasında duran, çağdışı Kemalist duran adamlar yerine, yasaklardan, insan hakları ihlallerinden, özgürlüklere koşan adamlara ihtiyaç var mesajı, Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformunun bu haftaki basın açıklamasının konusuydu. Basın açıklamasını İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Orhangazi Ergin yaptı. Basın açıklamasından önce Genel Başkan Ali Akbaş, “Çekilin önümüzden, koşan adamlar geliyor” pankartı tutarak, basın açıklamasının yapıldığı yerde bir koşma şov yaparak, Türkiye’nin takozu Kemalist duran adamlara gönderme yaptı.
BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİLERE
İKİNCİ SINIF MUAMELE YAPILMASIN
333’üncü basın açıklamasını ve eylemini gerçekleştiren Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu ise başörtüsü taktığı gerekçesiyle hakarete uğrayan öğrencilere dikkat çekti. Başörtüsünün hala yasak olduğunu vurgulayarak platform adına açıklamada bulunan Mazlumder Akyazı Şube Başkanı Mahmut Alemdar, “LYS sınavı için Ankara Yenimahalle Mehmet Akif Ersoy lisesine giden Tuba Alkoç’un başörtülü olduğu gerekçisiyle bayan polis ve bayan okul görevlisi tarafından hakarete uğramıştır. Yetmemiş zorbaca başı açtırılmıştır. Tuba Alkoç kızımızın psikolojisi bozulmuştur. Yine Asım Ülker çok programlı lisesi 11/C öğrencisi Elif İşcan karnesini almaya gittiğinde, okul müdiresi Beyhan Sönmez tarafından hakarete uğramıştır. 35 öğrencinin içerisinde aşağılan Elif İşcan psikolojisi bozulmuştur. Bu zulümlerin artık bitmesini Müslüman halkın çocuklarına başörtüsü yasağı diye ikinci sınıf muamele yapılmamasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi