AKİT MENÜ

Gündem

Allahımızın affına sığınalım

Bu gece Berat Kandili

2013-06-22 20:40:23

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bu geceler bize, hem karşılaştığımız ve karşılaşacağımız ağır ve çekilmez acılardan kurtulma yolları hakkında düşünme hem de zaman zaman yersiz ve temelsiz hedefler adına bizlerin birbirimize reva gördüğü sıkıntıları sorgulama imkanı vermelidir.”

ANKARA
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Berat Kandili mesajında, Berat Kandili’nin, İslam kaynaklarında “rahmet, icabet, gufran, kısmet, takdir, hayat ve mübarek” olarak nitelendirildiğini belirtti.               
“Berat gecesini idrak her türlü zaaflarımıza, isyanımıza, nisyanımıza ve tuğyanımıza rağmen yüce Rabbimizin affediciliğini unutmadığımızı gösterir” ifadelerini kullanan Görmez, Allah’tan af bekleyenin affedici, bağışlanma dileyenin bağışlayıcı olduğunu vurguladı.               
Her yıl Ramazan ayına on beş gün kala idrak edilen Berat Kandili’nin, Allah’ın affına mazhar olmak kadar affedici olmayı da öğrettiğini aktaran Görmez, Allah’ın hoşnutluğunu isteyenin, hiç kimseyi hor ve hakir görmeyeceğini, Allah’ın sevgisine ulaşmak isteyenin daima yüreğinde sevgi ve merhamet taşıyacağını bildirdi.               
Her insanın beratının kendi elinde olduğunu vurgulayan Görmez, şöyle devam etti: “Beratın yegane sahibi elbette yüce Rabbimizdir. Zira biz O’na bir adım yaklaşırsak, O bize bin adım yaklaşır. Biz kendi yapıp ettiklerimizi bilir, her türlü kötü amellerimizden nasuh tövbe ile uzaklaşır, salih amel ile O’na yönelirsek Allah’ın mağfireti şüphesiz bize erişir. Biz, bize yapılanlar karşısında kin ve intikam duygularıyla hareket etmez ve affedici olursak Allah da bizi affeder. Biz, zorda ve darda kalanların zorluğuna ve darlığına yardım edersek Allah da bizim zorluklarımızı ve darlıklarımızı ortadan kaldırır. Biz kendimiz için istediğimiz güzel şeyleri başkaları için de istersek Allah da bize tüm güzellikleri ihsan eder.”
Mahşer günü, insanın bu dünyada yaptıklarıyla dirileceğini belirten Görmez, bu dünyanın kalpleri karartan atmosferi değiştirilemezse dirilişin gerçekleştirilemeyeceğini vurguladı.


 

Yorumlara Git

Derbide Galatasaray için bunu da yaptılar! Büyük şok yaşayacaklar! Çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin artık…

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!