AKİT MENÜ

Gündem

Destici şaşırtmadı: Paralel'e dokunmayın!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici paralel medyaya yapılan operasyon hakkında, "Bu uygulama, tamamen psikolojik bir baskı ve algı operasyonu şeklini almıştır. Burada yapılmak istenen muhalif sesleri susturmaktır" ifadelerini kullandı.

2014-12-14 15:01:18

Partisini Paralel Yapı'nın kontrolüne bıraktığı iddia edilen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul merkezli “paralel yapı” operasyonuna ilişkin uygulamanın psikolojik bir baskı ve algı operasyonu şeklini aldığını ve muhalif seslerin susturulmak istendiğini savundu.

Aynı şebeke tarafından telefonlarının dinlendiği de basına yansıyan Destici, yazılı açıklamasında, operasyonların muhataplarından daha fazla devletin itibarına, demokrasi ve hukuka zarar verdiğini ileri sürdü.

Hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu hiçbir demokratik rejimde basına ve sanat dünyasına böyle bir operasyon yapılamayacağını belirten Destici, şunları kaydetti:

“Eğer bu kişiler hukukun dışına çıkmışlar, suç sayılabilecek eylem içinde olmuşlarsa normal yollardan hukuk işletilir, ifadeye çağrılırlar ve süreç hukuki bir zeminde işletilir. Ama bu uygulama tamamen psikolojik bir baskı ve algı operasyonu şeklini almıştır. Burada yapılmak istenen, muhalif sesleri susturmaktır. Operasyon her ne kadar görüntü itibariyle fiili olarak bir takım medya mensuplarına, sanatçılara karşı yapılmış olsa da bunlar muhalefetin sesi olduğu için aslında operasyon bir yönüyle de muhalefete yapılmıştır.”

Destici, “Şayet bu operasyonlar dışarıdan görüldüğü gibi hukuki değil de siyasi ya da birilerinin talimatıyla yapılıyorsa, açıkça basına karşı yapılmış bir darbedir” ifadesini kullandı.

Yorumlara Git

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli

Tel Aviv alev alev! İstifa sesleri yükseliyor, Netanyahu köşeye sıkıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta!