AKİT MENÜ

Dünya

Erdoğan'ın karşısında kedi gibi... Almanların fino köpeği hırlıyor

Avusturya’da yeni kurulan koalisyonda Türk düşmanlığı ön plana çıktı.

2017-12-18 02:52:40

Avnupa’da Türk düşmanlığı sınır tanımıyor... Avusturya’da yaklaşık iki aydır sürdürülen koalisyon görüşmelerinde uzlaşı sağlayan Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ), 5 yıllık hükümet programını açıkladı. ÖVP Genel Başkanı Sebastian Kurz ve aşırı sağcı FPÖ lideri Heinz Christian Strache, yeni hükümet programını basınla paylaşırken Türk düşmanlığı dikkat çekti. Avrupa’da yaşanan yabancı düşmanlığı ile birlikte gelen Türk karşıtlığı, yeni hükümet programında da karşılığını buldu. Yayınlanan yeni Hükümet programında “AB’nin Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranacağı” ifadesi Almanların fino köpeği konumunda olan ve Almanya’ya şirin görünmek için her yola başvuran kukla Avusturya hükümetinin akıl tutulmasını gözler önüne serdi.

TALİHSİZ VE BASİRETSİZ

Türk Dışişleri’nden yapılan açıklamada “Avusturya’nın yeni hükümetinin programındaki bu talihsiz ve basiretsiz ifade, ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi temel alan siyasi akım hakkında taşınan endişeleri maalesef doğrular niteliktedir. Türkiye’nin dostluğunu kaybetme sınırlarını zorlayan bu ifadeler hayata geçirilmeye çalışıldığında layıkıyla karşılıklarını bulacaktır” denildi.

 

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası