AKİT MENÜ

Gündem

Camiler çocuk açtı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bu yaz kurslarında hiçbir şey yapmasak, sadece çocuklarımızın camiyle buluşması, çocuklarımızın minbere, mihraba tırmanması, kürsüye çıkması, safların arasında koşuşturması dahi bu ülke için, bu millet için birer rahmettir.

2013-06-25 21:11:04

ANKARA
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bu yaz kurslarında hiçbir şey yapmasak, sadece çocuklarımızın camiyle buluşması, çocuklarımızın minbere, mihraba tırmanması, kürsüye çıkması, safların arasında koşuşturması dahi bu ülke için, bu millet için birer rahmettir. Hepimizin bu bilinçte olduğunu biliyorum” dedi.
Görmez, yaz Kur’an kurslarının başlaması dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’ndaki programda, yaz kurslarında görev yapacak din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerine, Diyanet’in cami içinde ve dışında 100’ü aşkın ülkede hizmet yürüttüğünü anlattı. Görmez, “Bunların hepsini topladığımızda milletin geleceğine yapılan yatırım diyebileceğimiz en önemli hizmet bu yaz kurslarıdır. Çocuklarımızın gelecek kimliğini inşa etmesine katkıda bulunacak yaz kursları son derece önem arz etmektedir” dedi.
Kursların en önemli tarafının çocukların camiyle buluşması olduğuna dikkati çeken Görmez, şöyle devam etti:
“En çok önem vermemiz gereken husus, cami çocuk buluşması olmalıdır. ‘Camiler çocuk açacak’, ‘Camiler çiçek açacak’ sloganımızla camilerin cennet bahçesine dönüşmesi çocuklarımızın da çiçek olarak cennet bahçesindeki varlığını milletimiz adına önemsiyoruz. Ayrıca iki yıldır belki bundan sonraki birkaç yıl daha, yaz kurslarımız tam da Kur’an’ın indiği Ramazan ayına denk geliyor. Ramazan ayı bu kurslarımızın aşkından, heyecanından bir şey eksiltmemeli. Çocuk, cami, Ramazan ve Kur’an buluşmasının hepimiz için, milletimiz için çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum.”
Görmez, her mü’min çocuğun Kur’an’la tanışması gerektiğine vurgu yaptı.

Kur’an-ı kalbine yaz
Yaz Kur’an kursları büyük ilgi görüyor. Camiler çocuklarla dolup taşıyor. Bağcılar’da da Yaz Kur’an kursu açılışı Çiftlik Merkez Demircan Camii’nde yapıldı. Kur’an kursu açılışına öğrenciler “Gel Bu Yaz Kur’an-ı Kalbine Yaz- Haydi Çocuklar Kur’an Öğrenmeye” diyerek karşıladılar. Bağcılar Çiftlik Merkez Demircan Camii’ndeki açılışta çocuklarla bir araya gelen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula 3 aylık eğitim döneminin başarıyla tamamlanması dileğinde bulundular.
Kurslara kızlar daha ilgili
DÜZCE- Türkiye’de bu yıl 3 milyon öğrencinin eğitim almasının hedeflendiği Yaz Kur’an Kursları’na kız çocuklarının daha fazla ilgi gösterdiği belirtildi. Cami ve Kur’an Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Kıyak, Türkiye’de 86 bin cami ve 34 bin Kur’an Kursu’nun bulunduğunu söyledi.
Kız çocuklarının yaz kurslarına daha çok rağbet gösterdiğine dikkati çeken Kıyak, “Kız Kur’an Kursu’nda 150’ye yakın öğrenci olurken, erkeklerde bu sayı az oluyor. Kız çocuklarımız devamlı evde olduğu için heves var. Erkek çocukları devamlı dışarıda oynamayı, zıplamayı daha çok seviyor. Şimdi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaz kurslarında sporla ilgili de bir çalışması var. Kurslarımıza katılım oranı 4’te 3 kız, 4’te 1 erkek çocuğu şeklinde seyrediyor” dedi.

Yorumlara Git

Derbide Galatasaray için bunu da yaptılar! Büyük şok yaşayacaklar! Çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin artık…

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!