AKİT MENÜ

Gündem

Bizi HDP ve PKK’dan kurtarın

Çözüm sürecini provoke ederek sokak çağrıları yapan Selahattin Demirtaş’a ve derin PKK’ya tepki gösteren bölge halkının AK Partili vekillere, “Bizi KCK’nın, PKK’nın ve HDP’nin tekelinden kurtarın” diye isyan ettikleri öğrenildi.

2014-12-16 07:53:43

MEHMET AKİF ŞİMŞEK / ANKARA - Kobani olaylarını bahane ederek 51 vatandaşımızın yaşamlarını yitirmesine sebep olan HDP Eşbaşkanı Demirtaş, yaşananlardan ders çıkarmayıp iç güvenlik paketini bahane edip vatandaşları tekrar sokağa çıkmaya davet etmesi bölge halkını isyan ettirdi.  

DEMİRTAŞ, PAKETİ DESTEKLEDİĞİNİ GÖSTERMELİ

HDP’nin tutumunu eleştiren İçten, “Kobani olaylarından sonra Demirtaş, olaylarla partilerinin bir ilgisinin olmadığını beyan etmişti. Şu an yaptığı açıklama o beyanının tam tersidir. Selahattin Demirtaş, eğer sokak gösterilerinde ortalığı yakıp yıkanları partisi ile ilişkilendirmiyorsa o halde iç güvenlik paketine en çok sahip çıkması gereken kendisidir. Bu iç güvenlik paketinden eğer rahatsızlık duyuyorsa bana göre bu örgütlerle bir ilişkisi vardır. İç güvenlik paketine karşı çıkıyorsa bu, o eylemleri yapanları sahiplendiğini gösterir” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN HAKLARINI SAVUNMUYORLAR

İçten, “Biz de diyoruz ki; TBMM çatısı altında herkes düşüncesini hür bir şekilde ifade edebilir, sokak terörüne herkesin karşı çıkması gerekir. HDP’nin özellikle bu pakete daha çok sahip çıkması gerekir en nihayetinde bu olaylardan zarar gören Kürt halkıdır. Kürtlerin haklarından bahsediyorsun, molotof atan 16, 17 yaşındaki çocuğun hakkından bahsediyorsun ama yüzbinlerce vergi veren esnaflık yapan hatta belki HDP’ye bile oy veren vatandaşın hakkını savunmuyorsun bu samimiyetsizliktir” dedi.

HALK, PKK VE HDP’DEN KURTULMAK İSTİYOR

İçten, “Bölge halkı 6-7 Ekimden sonra özellikle bize iktidar partisi olduğumuz için AK Parti milletvekillerine büyük baskı yaptı. Bizi KCK’nın, PKK’nın ve HDP’nin tekelinden kurtarın bunlar bize zulüm ediyor, bizi ötekileştiriyor, sokaktaki terörün tek sorumlusu bunlar, neden bunlara karşı bir tedbir almıyorsunuz. Ben vergimi veriyorum dolayısıyla devlet beni korumak zorundadır. Bizleri neden hukuk tanımayan, elinde molotof olan diğer Kürtlere karşı korumuyor. Bu devletin asli görevi değil midir demişlerdir ve biz de mesajı almışızdır. Herkes farklı düşüncelere sahip olabilir fakat, kimse hukukun çizdiği sınırların dışına çıkarak insanların özgürlüklerini engellemeye çalışamaz” dedi. İçten, Kobani olayları sebebiyle 51 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “HDP’nin eline 51 kişinin kanı bulaştı” dedi.

KANDİL ZEHİR KARTELİ PEŞİNDE

UĞUR AVCI / ANKARA - Malum basında, “PKK uyuşturucu çetelerine savaş açtı” şeklinde yansıyan haberlerin terör örgütünü aklama çalışması olduğu ortaya çıktı. Hain örgütün uyuşturucu ticaretini eline geçirerek Kürt gençlerine nasıl zehir saçtığını bölgede bulunan STK temsilcileri Akit’e anlattı.  

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, 6-8 Ekim olaylarından önce PKK’nın bölgedeki baronlar ile birlikte uyuşturucu şebekesini eline geçirebilmek için silahlı mücadelelere giriştiğini söyleyerek, “Özellikle Lice olaylarındaki amaç esrar ticaretinin daha rahat yapılabilmesine yönelikti. PKK, 6-8 Ekim olaylarından önce baskınlar düzenleyerek uyuşturucu şebekelerini kendisine bağladı. Kabul etmeyenler ile çatışmalara girdiler, bu basına PKK uyuşturucu şebekelerine karşı mücadele ediyor şeklinde lanse edildi” dedi. Memiş, PKK’nın kendisine bağladığı uyuşturucu çetelerini 6-8 Ekim olaylarında tetikçi olarak kullandığını da söyledi.
“PKK’nın son aylarda uyuşturucu çeteleri üzerinden baskı oluşturmaya çalıştığını anlatan Diyarbakır ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Recep İdikut ise, “Kanlı örgüt zehir ticaretini tekelleştirme amacı güdüyor. PKK bölgede sadece kendi inisiyatifindeki bir kanal ile uyuşturucu ticaretinin yapılmasını istiyor. Çözüm süreciyle oluşan yumuşak zemin PKK yapılanmasını güçlendirdi. Bunun neticesinde silah ve uyuşturucu ticaretine hâkim olmayı başardılar” şeklinde konuştu.

HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmuz Tanrıkulu ise, bölgedeki esrar ve eroin gibi uyuşturucu maddelerinin kontrolünün PKK’nın eline geçtiğini söyleyerek, “PKK, birkaç ay önce tüm uyuşturucu çetelerini kendisine tabi kılarak, haraca bağladı. Mahallelerdeki dağıtım işine varıncaya kadar uyuşturucu ticareti PKK’nın kontrolünde. Basında çıkan ‘PKK uyuşturucu şebekelerine operasyonlar yapıyor’ yönündeki haberlerin altında yatan gerçek, kanlı örgütün bu şebekelerin kontrolünü eline geçirme isteğidir” dedi.

Yorumlara Git

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme