AKİT MENÜ

Gündem

Paralelcilere Haçlı desteği

Filistin, Arakan başta olmak üzere dünyanın belirli coğrafyalarında her gün aralıksız Müslümanlar katledilirken üç maymunu oynayan dünya basını, paralel örgüte yönelik gözaltılarda hemen tepki ortaya koydu. Daha önce Yeni Türkiye’nin önünü kesme operasyonlarından birisi olan Gezi Olayları’nda, 17-25 Aralık darbe girişimlerinde ve Kobani Olayları’nda sahneye çıkan bu medya organları, paralel yapıya yönelik başlatılan 14 Aralık operasyonundan sonra tekrar ortaya çıktı.

2014-12-16 08:00:37

İSMAİL KAÇAR / ANKARA - Filistin, Arakan başta olmak üzere dünyanın belirli coğrafyalarında her gün aralıksız Müslümanlar katledilirken üç maymunu oynayan dünya basını, paralel yapının medya ayağına yapılan operasyonda hemen tepki ortaya koydu. Daha önce Yeni Türkiye’nin önünü kesme operasyonlarından birisi olan Gezi Olayları’nda, 17-25 Aralık darbe girişimlerinde ve Kobani Olayları’nda  sahneye çıkan bu basın organları, paralel yapıya yönelik başlatılan 14 Aralık operasyonundan sonra tekrar ortaya çıktı. Paralel yapıya yönelik başlatılan operasyonda, Zaman ve Samanyolu’ndaki gözaltılara Avrupa’da bulunan onlarca yabancı televizyon ve gazete geniş yer verdi. Reuters, AFP ve Associated Press gibi uluslararası ajansların  gelişmeleri ‘acil’ koduyla abonelerine duyurduğu görüldü. Yunan Ta Nea gazetesi, operasyonu, medyaya pogrom yani bir gruba karşı şiddet hareketi olarak yorumladı. New York Times’ta Gülen Hareketi mensuplarının aleyhine “yeni bir kampanya” başlatılacağı vurgusu yaparak, Zaman Gazetesi önünde toplanan yüzlerce kişinin Ekrem Dumanlı gözaltına alındığı sırada “Özgür basın susturulamaz” sloganı attığını aktardı.

İŞBİRLİKÇİLERİ ORTAYA ÇIKTI

Müslümanlar üzerindeki emellerinden bir türlü vazgeçmeyen Batı, İslam coğrafyasındaki vahşete ve dünyanın belli noktalarındaki Müslümanlara yönelik saldırılara kulağını tıkarken, paralel yapının medya ayağına yönelik operasyonu son dakika olarak dünya kamuoyuna sundu. Zaman ve Samanyolu Televizyonlarındaki gözaltılara hep bir ağızdan tepki gösteren batı medyasının paralel yapıya bu şekilde sahip çıkması manidar bulundu. Batı medyasının özellikle Gezi olaylarında ve Kobani olaylarında Türkiye’ye yönelik olumsuz tutumları ile Türkiye’ye yönelik linç kampanyalarının ardından operasyonlarda bu şekilde taraf olması, paralel yapının kimlere hizmet ettiğini ortaya koyar nitelikte olduğu belirtildi.

HÜKÜMETE LİNÇ KAMPANYASI, PARALELE DESTEK

Batı medyasının, AK Parti Hükümeti’nin hukuk çerçevesinde yapmış olduğu faaliyetleri dahi dünya kamuoyuna, amaçlı olarak bir takım algı operasyonlarıyla servis ettiği belirtildi. Özellikle Türkiye’de geçtiğimiz yıl patlak veren Gezi olaylarında Türkiye’ye yönelik hakaretlerin ve karalama kampanyalarının dozunu iyice artıran batı medyasının, paralel yapıyı her zaman olduğu gibi kullanarak Yeni Türkiye’yi hedef aldığı belirtildi. 

ERDOĞAN HER ZAMAN HEDEFE KONULDU

Özellikle hükümete karşı bir darbe niteliği taşıyan 17 ve 25 Aralık operasyonlarından sonra iyice hükümete yüklenen batı medyasının, Türkiye ayağını paralel yapının yayın organlarıyla sürdürdüğü bildirildi. Yeni Türkiye’nin mimarı Recep Tayyip Erdoğan’ın her türlü kararının amaçlı olarak saptırıldığının, belli kitlelere farklı algı operasyonlarıyla servis edildiğinin ve asıl haberin, devlet büyüklerini bir diktatör olarak yansıtılacak şekilde verildiği gelen bilgiler arasında. Bu amaçla batı medyası tarafından dönemin başbakanı Erdoğan’a karşı planlı bir çalışmanın yürütüldüğü belirtildi. 

KİM NE YAZDI

Habercilik yaptığı iddia eden batı medyası 14 Aralık operasyonunda kendini iyice belli etti. Hukuk çerçevesinde yapılan tutuklamaları her zaman olduğu gibi amaçlı olarak servis etti. Reuters, İngiliz haber ajansı, Zaman Gazetesi’ne yapılan polis baskınını ‘ACİL’ başlığıyla ‘son dakika’ olarak duyurdu. Associated Press, Erdoğan’ın sözlerini operasyon sinyali olarak verdi. New York Times, Gülen Hareketi mensuplarının aleyhine “yeni bir kampanya” başlatılacağı vurgusunu yaptı. BBC, Mark Lowen imzasıyla yayımladığı analizinde, Türk hükümetinin attığı adımla, ülkede demokrasinin aşınmakta olduğuna dair uluslararası endişelere güç kazandırdığını vurguladı.

Yorumlara Git

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ABD’de sevgi seli