AKİT MENÜ

Ekonomi

'Bilişimde 100 bin istihdam açığı var'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de bilişim alanında 100 bin kişilik istihdam açığı olduğunu bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de bilişim alanında 100 bin kişilik istihdam açığı olduğunu belirterek, "Kocaeli'nde Bilişim Vadisi'ni kuruyoruz. Gençler, orada çalışacak nitelikli mühendislere, nitelikli bilişimcilere ihtiyacımız var. Şimdiden hazırlanın, işiniz hazır. Eğer siz hazır olursanız, işiniz şimdiden hazır" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce 27 bin 109 ilköğretim 6. sınıf öğrencisine tablet bilgisayar dağıtılması dolayısıyla Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Işık, geleceğe yapılacak yatırımların en güzelinin insana, insana yapılan yatırımın en değerlisinin de eğitime yatırım olduğunu söyledi.

Çocukların ve gençlerin eğitiminin Türkiye'nin geleceğini garanti altına alacağını belirten Işık, AK Parti hükümetleri döneminde en büyük yatırımı eğitime yaptıklarını ifade etti.

On üç yıldır Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden en büyük payın eğitime ayrıldığını dile getiren Işık, 13 yıldır verilen mücadelenin sonucunda hem Türkiye'de hem de Kocaeli'nde eğitimde çok önemli mesafeler aldıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye modern mektep anlayışına 1862'de geçti. 1862'den 2002 yılına kadar Türkiye'de yaklaşık 300 bin derslik vardı. Şu anda bu 300 bin dersliğe 12 yılda 225 bin derslik daha ilave edildi. 50-60 kişilik sınıflar artık Türkiye'de tarih oldu. Kocaeli'nde 140 yılda yapılan toplam derslik sayısı 6 bin 500'dü, şu anda bitirilen, yavrularımızın içinde okuduğu 12 yılda yapılan derslik sayısı 6 bin 500'dür. 140 yılda yapılan derslik kadar 12 yılda derslik yaptık. Şu anda inşaatı devam eden derslikler bittiğinde inşallah bu sene 7 bin 500'ü geçecek. Her şey siz sevgili yavrularımız için, her şey sizin daha iyi eğitim almanız için."

Boşaltılan İzmit Cezaevi'nin yıkılacağını ve o alana, ilçe merkezinde bulunan Kız Meslek, İzmit ve Gazi Lisesi'ni taşıyacaklarını belirten Işık, böylece hem şehir içini rahatlatacaklarını, hem de gençlere çok daha çağdaş, modern okullarda eğitim alma imkanını sağlamış olacaklarını ifade etti.

Bakan Işık, 140 yıllık tarihin sonunda 400 bin öğretmene yaklaşık 450 bin öğretmen ilave edildiğini, şu anda Cumhuriyet tarihinin öğretmen açısından en iyi döneminin yaşandığını dile getirerek, 850 bin öğretmenin eğitim kadrosunda gençleri geleceğe hazırladığını söyledi.


AA
Yorumlara Git

Bir kayıp çocuk haberi daha! Her yer didik didik aranıyor

İngilizler 'Erdoğan bastırıyor' diyerek duyurdu: Türkiye o savaş uçaklarına 5 milyar Euro ödemeye hazır

Milli Futbolcu Batuhan Karadeniz hakkında yakalama kararı çıkartıldı!

Rus savaş uçakları harekete geçti! ABD kıyılarında uçtular

Körfez ülkesinde Türkiye hazırlığı! Yakında duyuracaklar!