AKİT MENÜ

Ekonomi

Gündoğdu: 96 bin 500 kardeşimizin evinde bayram havası yaşanıyor

Konfederasyon Başkanı Ahmet Gündoğdu da iki yıl önce 196 bin sözleşmelinin kadroya geçiş müjdesini Memur-Sen kongresinde verdirdiklerini, o günden beri de kalan sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi mücadelesini sürdürdüklerini anlattı.

2013-06-27 19:33:05

Şu anda 96 bin 500 sözleşmelinin kadroya geçtiğini hatırlatan Gündoğdu, “Bu 96 bin 500 kardeşimizin evinde bayram havası yaşanıyor. Bu havayı yaşatmada öncülük ettiği için gece gündüz taleplerimize sıcak yaklaşıp, her Başbakanımıza gittiğimizde bu arkadaşlarımıza destek verdiği için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Darısı şimdi geride kalan 4/C’liler başta olmak üzere, vekil, ebe hemşireler, TRT, gençlik spor gibi 3 bin 500 kişiyi bulan kurum sözleşmelilerinin de başına inşallah diyorum” ifadesini kullandı. Bakan Çelik’le çalışanların problemlerine ilişkin geniş kapsamlı bir değerlendirme yapma imkânı bulduklarını da dile getiren Gündoğdu, bunlar arasında 2005’ten sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi, vekil olarak görev yapıp, vekilliği bir yılı geçtiği halde izin hakkı olmayanlara izin, nöbetçi memur uygulamasının kaldırılması ve doğumdan sonra 1 yıl olan nöbet verilmeme süresinin 2 yıla çıkarılması gibi konu başlıkları olduğunu söyledi.               
Bu konularda Bakan Çelik’le daha önceki görüşmelerinde de bir uzlaşı sağladıklarını bildiren Gündoğdu, “Artık bu uzlaşının hayata geçmesini bekliyoruz” dedi.               
“4/C’LİLER DE KADROYA GEÇMELİ”
Gündoğdu, kurum sözleşmesi ile çalışanlara kadroya geçişte tercih hakkı verilmesi gerektiğini vurgularken, 4/C’lilerin sorunlarının da giderilmesi gerektiğini kaydetti. 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi gerektiğini belirten Gündoğdu, “İki yıl önceki 190 bine, şimdi ki 96 bin 500’e 4/C’liler başta olmak üzere diğer sözleşmelilerin dahil olması için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlara Git

Otobüste panik! Elindeki tüpü yere düşürünce dehşet dolu anlar yaşandı

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!