AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Mescid-i Aksa için şiir yarışması düzenleniyor

Nisa-Ül Aksa Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Genç Memur-Sen İl Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Mescid-i Aksa konulu şiir yarışması Mehmet Akif İnan’a ithaf edildi.

2014-12-16 23:01:50

YENİAKİT.COM.TR - Nisa-ül Aksa Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Genç Memur-Sen İl Başkanlığı, "Bir Hayal Kur Filistin’e Dair, Bir Şiir Yaz Mescid-i Aksa’ya Ait" başlıklı şiir yarışması düzenliyor.

MEMUR SEN Kurucu Genel Başkanı, Dava Adamı Mehmet Akif İnan'a ithaf edilan yarışma ile ilgili bilgi veren Nisa-ül Aksa Yönetim kurulu başkanı Esra Demirci, "Nisa-ül Aksa Derneği kuruluş amacının gayesi çerçevesinde köklü bağlarımız olan Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin’i gençlerimizin duygu ve düşünce dünyasında diri tutulmasını sağlayarak, Mescid-i Aksa ve coğrafyada yaşanan işgal ve acılar konusunda duyarlılık ve bilinç oluşturmak amaçlı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Genç Memur Sen’in katkılarıyla liseler arası şiir yarışması düzenledik.

Gençlerin sosyal ortamlarda fazlaca vakit geçirdiği bir zaman diliminde Mescid-i Aksa’yı sadece slogan olmaktan çıkartıp, kalplerde yer etmesini sağlamak ve gündemlerinde tutmayı hedefliyoruz. Biz ne kadar sahiplenirsek sahiplenelim geleceğimizin teminatı olan gençlerin sahiplenmesini önemsiyoruz. Bize kutsal bir miras bırakıldı ve bizlerde bu mirası gelecek nesillere teslim etmek üzere yola çıktık. Gün gelecek özgür Filistin, kapısına kilit vurulmamış, işgal güçlerinin olmadı ve özgürce Mescid-i Aksa’da ibadet etmenin huzurunu yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

"AKSA'YI YÜREKLERE KAZIMAK AMACINDAYIZ"

İstanbul Genç Memur Sen Başkanı Mustafa Yılmaz ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Samimiyetlerin sorgulandığı ve samimiyetsizliklerin gün yüzüne çıktığı şu günlerde samimi bir dava adamı olan Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan'a ithaf edilmiş yarışmayı çok önemsiyoruz. Özellikle milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek, kadim değerlerimizi öğrenmekle başlayacağının bilinci ile gençlerimizde öksüz ve yetim AKSA’ya farkındalık oluşturmak ve yüreklere kazımak amacındayız.  Böylelikle sadece misakı milli sınırlarımız içersinde değil ümmet coğrafyasındaki her bir değerimizin bekçisi olacağımızı ve bu değerlerimize sahip çıkma vazifesini omuzlarımızda hissetmekteyiz" dedi.

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiyi ve şartnameyi www.facebook.com/gencmemursen34 veya www.nisaulaksa.org internet adreslerinden öğrenebilirsiniz.

 

Yorumlara Git

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...

Benfica'da oynayan Kerem ve Orkun'un 'helal kesim' hassasiyeti