AKİT MENÜ

Gündem

Fuat Avni, devlet içindeki yapının ispatı

Ahmet Taşgetiren, son gözaltıların “medyayı susturma girişimi” diye lanse edilmesinin sadece bir algı operasyonu olduğunu, söyledi ve bu yapının hâlâ aktif olduğunun ve nerelere uzandığının Fuat Avni’nin operasyon bilgisini önceden almasıyla bir kez daha ortaya çıktığını yazdı.

2014-12-17 08:23:34

İŞTE O YAZI:

Bir: Olayı “medyaya karşı operasyon” olarak nitelemek ve “demokrasi mücadelesi” eksenine oturtmak, Camianın Hükümete karşı uluslararası boyutta yürüttüğü algı operasyonu içinde anlam taşır.Muhalif çevreler, Ak Parti karşıtlığı ile, inanmadıkları halde bu algı operasyonu içinde rol alıyorlar.

İki: Fuat Avni olayı, Camianın hala devlet içinde çalışan bir istihbarat odağına sahip olduğunu, dolayısıyla devlet içinde kılcal damarlara kadar uzanan bir yapılanma halinde bulunduğunu sergiliyor.

Üç: İşin bamteli, Tahşiye olayını doğru anlamakta odaklaşıyor. Tahşiye olayındaki sürecin Camia ile bağlantısı varsa, bu, devlet içindeki paralel yapının somut göstergelerinden birisi olarak kayda geçecektir. (...)

Dört: Pazar günkü yazımda da ifade ettim, son olayla ortaya “Camia adına bir savaş gücü” çıkıyor. Bu savaş gücünün, içerden dışardan desteklerle beslendiği görüntüsünü de not etmemiz lazım. Bu savaş gücüne, içerden, aslında Camia’nın ideolojik çizgisi (tabii varsa) ile hiçbir ortak bağı bulunmayan çevreler, sırf Ak Parti karşıtlığı ile su taşıyorlar. Dışardan da, Türkiye’nin Ortadoğu’da güçlenme trendinden rahatsız olan odaklar, yükseliş iradesinin kalbine saldırı hesabıyla Erdoğan-Davutoğlu yürüyüşünü vurmak için Camia’ya destek veriyorlar.

Bu gerçekten çok ilginç bir durumdur.

Camia, evet, bir varlık mücadelesi psikolojisine itilmiş olabilir, ama şu anda, bazı hedefleri vurmak için kullanılacak bir silah haline geldiğini görmek zorundadır. Bu tür silahlar genelde kirli işlerde kullanılır ve işi bittikten sonra ilk planda kendisinden kurtulunmak istenir. (...)

Beş: Zaman gazetesi önündeki el ele tutuşmalar, bir siyasi projenin de fotoğrafı gibi gözüküyor. Dumanlı, İdris Naim, İdris Bal, Oktay Ekşi... Uzaktan demeçlerle Kılıçdaroğlu. Zozani’den CHP’ye seçimlerde ittifak çağrısı... Dumanlı’dan Doğu’da HDP’yi destekledik notu.    

AHMET TAŞGETİREN / STAR

Akit Arşiv sayfasından...

Yorumlara Git

Sarıgül Mourinho'yu Uyardı! Sonun kötü olur demiştim

Uyuşturucu ile mücadelede NARVAS DÖNEMİ! Narkotik vaka analiz sistemi

22 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

QUAD liderlerinden ‘Ateşkes’ açıklaması!

Asıl savaş Avrupa’da çıkacak gibi! Rusya’dan İngiltere’ye çarpıcı gönderme