AKİT MENÜ

Gündem

Ya 50 milyon dolar ya hapis

Siyasete olduğu kadar spor camiasına da nüfûz etmek isteyen paralel yapının, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar para istediği, bu parayı alamayınca da Fenerbahçe’nin şike sürecine sokulduğu iddia edildi.

2014-12-18 07:50:43

HABER MERKEZİ - Milliyet gazetesi yazarı Atilla Gökçe, Fenerbahçe Başkanı AzizYıldırım’ın da içerisinde bulunduğu şike davası ile ilgili bir yazı yazdı. Bu yazıda Atilla Gökçe, Galatasaray’ın şimdiki başkanı Duygun Yarsuvat’ın o süreç ile ilgili bir sözünü paylaştı. Gökçe, Yarsuvat’ın, Fethullah Gülen grubunun Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istemesi ve Yıldırım’ın da bu parayı vermemesi üzerine bu olayların gerçekleştiğini söylediğini köşesine taşıdı.
İşte o yazı: Galatasaray Başkanı; “-Aziz Yıldırım, 6222 sayılı yasa kapsamında yargılandı. Normal olarak Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanması gerekirdi. Ama Giresunspor eski başkanı Olgun Peker’le ilgili iddialar kapsamında olayı çete suçu olarak gördüler ve Ağır Ceza’ya gittiler. Bence bu yanlıştı. Normal olarak Asliye Ceza’da yargılansaydı, tutuklanmazdı. Asliye Ceza’da suçlu bulunsa dahi “hükmün açıklanması geri bırakılır” ve bu kadar yıpranmamış olurdu. Bu dava ile ilgili yargılama usulü kararları üç gün içinde değişti. İyi olmadı. Yarsuvat’a “Peki bu çoraplar neden örüldü başkanın başına?” diye sordum. Aynen şunları söyledi: “-Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım’dan 50 milyon dolar istedi. Aziz Yıldırım da, Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı.... Henüz sonlanmayan bir süreç!”

ALBAYRAK: İDDİA YALAN

Bu arada Fetullah Gülen’in avukatlarından Nurullah Albayrak, iddiaları yalanlayarak yasal haklarını kullanacaklarını açıkladı.

YILDIRIM’DAN CEVAP

Bu arada; Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan iddialara cevap geldi. Aziz Yıldırım, dün akşam saatlerinde açıklama yaparak Fetullah Gülen ile bir diyaloğunun olmadığını söyledi.  Kulübün resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “Kamuoyunun bilmesi gereken husus, haberde yer aldığı üzere 50 milyon dolar ile ilgili, Aziz Yıldırım olarak benim hiç kimse ve hiçbir grupla herhangi bir diyaloğum olmamıştır” denildi.

TERKEŞLİ, FB’YE KUMPASI AKİT’E AÇIKLAMIŞTI

Akit’e yaptığı şok ifşaatlarda, Paralel Yapı’nın Cübbeli Ahmet Hoca’yı sindirmek için düzenlediği ‘vaiz operasyonunu’ deşifre eden eski ‘Hayalet Abi’ Tamer Barış Terkeşli, 13 Haziran 2014’te Akit’e yaptığı açıklamada; örgütün, Fenerbahçe Spor Kulübü’nü ele geçirmek için kurduğu kumpası da Erdoğan’ın bozduğunu açıklamıştı.

KOMPLOYU ERDOĞAN BOZDU

Terkeşli, “Başbakan Erdoğan devreye girip, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a oynanmak istenen oyunu bozduğu gibi şike operasyonunu da etkisiz kılmak istedi. Çıkartılan şike yasası da bunun somut göstergesidir. Başbakan Erdoğan’ın öngörülemeyen adımları paralel yapının planlarını bozdu. Erdoğan engel olmasaydı Fenerbahçe paralel bahçe olacaktı” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlara Git

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti

Altından rekor üstüne rekor!

İran'da maden faciası! 13 ölü

Otobüste panik! Elindeki tüpü yere düşürünce dehşet dolu anlar yaşandı