AKİT MENÜ

Gündem

Gülen'e yakalama kararında flaş gelişme

1. Sulh Ceza Hakimliği Pensilvanya mukimi Fetullah Gülen hakkındaki İstanbul Başsavcılığı'nın talebini kabul etti.

2014-12-19 22:14:28

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Fetullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul merkezli ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında, şüpheli Fetullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ettiğini duyurmuştu.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 18 Aralık 2014'te, Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda, ''Kamuoyunda hizmet hareketi olarak bilinen medya, ekonomi ve bürokrasi alanlarında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen suç örgütünün lideri olan şüpheli Fetullah Gülen'in, 1998 yılında yurt dışına çıktıktan sonra bir daha ülkeye dönmediği'' ifadelerinin yer aldığı kaydedildi.

Talep yazısında, halen Amerika'da yaşadığı belirtilen Gülen'in, ''Soruşturma kapsamında suç işlediğine dair yeterli somut bulgulara ulaşıldığı ve uzun süreden beri yurt dışından olması nedeni ile kendisine ulaşılmasının mümkün olmadığı'' ifade edildi. Yazıda, bu nedenlerle şüpheli Gülen hakkında, CMK'nın 94. maddesi uyarınca yakalama emri düzenlenmesi talep edilmişti.

ZAMAN GAZETESİ İNANAMADI

Fetullah Gülen hakkındaki yakalama kararı haberini görmeme yoluna giden Zaman gazetesi konu ile ilgili olarak TRT Haber'e saldırdı. TRT'deki "yakalama kararı" haberinin asılsız ve skandal olduğunu dile getiren Zaman'ın internet sitesi, İstanbul Başsavcılığı'nın da onaylaması ile kesinlik kazanan Gülen hakkındaki yakalama kararı haberini hâlâ yayınlamadı.

 

Yorumlara Git

Hizbullah siyonistleri bombalıyor: Askeri üs vuruldu!

Arabasında kaçak mal yakalanan CHP’li vekilin ilk savunması! “Ben Atatürkçüyüm”

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!