AKİT MENÜ

Gündem

Şimdi hesap zamanı

Fetullah Gülen hakkında çıkarılan yakalama kararını değerlendiren hukukçular, Paralel yapı tarafından birçok İslami gruba kumpas kurulduğunu belirterek, 28 Şubat’tan bu yana çeşitli kesimlere tezgâhlar kuran paralel kumpasçıların hesap verme zamanının geldiğini söylediler.

2014-12-20 22:46:03

Fetullah Gülen hakkında çıkarılan yakalama kararını değerlendiren hukukçular, Paralel yapı tarafından birçok İslami gruba kumpas kurulduğunu belirterek, kumpasçıların hesap verme zamanının geldiğini söylediler. Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasının Türkiye tarihi açısından çok olumlu bir adım olduğunu belirten Tahşiyeciler Davası sanık avukatlarından Cüneyt Toraman, “Emniyet içindeki bir grup, yargı içerisindeki bir grup tüm bunları kendi kendine mi yapmış, AK Parti hükümetinin yıkılmasından ne menfaati olabilir? Yani bunun mutlaka uluslararası bir bağlantısının olması lazım” dedi. 

KANIT VAR Kİ YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Kırmızı Bülten çıkarılması yönünde alınacak bir kararın kimsenin mahkûm edildiği anlamına gelmediğinin de altını çizen Toraman, “Keşke Gülen, kendisi tarifeli uçakla gelip hakkındaki iddialara cevap verse. Yargılansın, eğer masumsa zaten aklanacaktır. Ülkesini çok sevdiğini söyleyen birisinin Interpol’ü devreye sokturması bile çok yanlıştır zaten.” 

Toraman, “Yakalama kararı çıkarıldığına göre demek ki yargının, savcının elinde kanıtlar var. Gülen için Kırmızı Bülten çıkarılmak istense de ben Amerika’nın himaye edeceğini düşünüyorum. Çünkü Interpol’de çok etkili” şeklinde konuştu.

“TÜM BUNLARIN HESABININ SORULMASI GEREKMİYOR MU?”

Paralel yapı tarafından hazırlanan kumpas davalarının Tahşiyeciler ve Selam Tevhit davasıyla sınırlı olmadığını söyleyen Toraman, “Bu kumpas davaları 28 Şubat döneminden beri devam eden davalardır. Yani İslami terör örgütlerini kuranlar 2010 yılında Selam Tevhit davasını başlatan kişilerdir. Bu operasyonların tamamı proje ürünüdür” ifadelerini kullandı. Türkiye’de Tahşiye operasyonu adı altında kumpas kuranlara yönelik ilk defa bir soruşturma başlatıldığını da söyleyen Toraman, “Bu kumpas davaları 3-5 dava ile sınırlı değildir. Türkiye de ne kadar İslami grup varsa hepsine kumpas kurularak terör şüphelisi durumuna düşürülmüş. İnşallah tüm kumpas davaları aydınlatılacak. Çünkü cebinde çakı bıçağı bile taşımayan adamlar terör örgütü lideri yapıldı. Tüm bunların hesabının sorulması gerekmiyor mu?” diye sordu.

ŞENALP: TÜM MAKUL ŞÜPHELER GÜLEN ÜZERİNDE TOPLANIYOR

Konya Barosu eski Başkanı Avukat Hasip Şenalp, tüm makul şüphelerin Fetullah Gülen üzerinde toplandığını belirterek, “Tahşiyeciler gibi birçok kumpas operasyonunda ele geçirilen bomba ve silahların paralel polisler tarafından konduğu parmak izleriyle ortaya çıkmıştı. Bu da devleti yıkmayı amaçlayan bir silahlı terör örgütünün olduğunu ortaya çıkardı. Bu örgütün lideri olduğu makul şüphesi de Fetullaf Gülen üzerinde toplandı” dedi. Gülen hakkında çıkarılan yakalama kararının Kırmızı Bülten kararı çıkarılacağının da göstergesi olduğunu belirten Şenalp, “Ancak, ABD’deki Yahudi lobilerinin de gücünü gözönüne aldığımızda ABD’nin Fetullah Gülen’i iade etme ihtimali görünmüyor” ifadelerini kullandı.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul merkezli “Paralel Yapı” soruşturması kapsamında, Fetullah Gülen hakkında “Silahlı suç örgütü lideri” olduğu şüphesiyle yakalama kararı çıkarılmasını talep etmiş, Sulh Ceza Hakimliği’nin bu talebi kabul etmesinin ardından da önceki gün yakalama kararı çıkartılmıştı.

Yorumlara Git

Hizbullah siyonistleri bombalıyor: Askeri üs vuruldu!

Arabasında kaçak mal yakalanan CHP’li vekilin ilk savunması! “Ben Atatürkçüyüm”

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!