AKİT MENÜ

Gündem

CHP Taksim’in ayakçısı

Gezi Parkı eylemcilerinin, “3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul projeleri iptal edilsin” taleplerinin ardından harekete geçen CHP, 3. havalimanı ihalesinin iptali için Danıştay’a başvurdu

2013-07-01 21:21:29

MEHMET ÖZMEN/İSTANBUL
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Gezi Parkı’ndaki olayları organize eden Taksim Dayanışma Platformu’nun “ayakçılığı”nı yaptı.
Taksim Dayanışma Platformu üyeleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la görüşmesinin ardından, “3. köprü, 3. havaalanı ve Kanal İstanbul projelerinin iptal edilmesi, HES ve nükleer çalışmalarının da durdurulması” yönünde açıklamalarda bulunmuştu.  CHP; platformun çağrısının ardından harekete geçti ve İstanbul’a 3. havalimanı ihalesinin iptali için dün Danıştay’a başvurdu. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, ÇED raporunda projenin çevreye pek çok olumsuz etkisi belirtilmesine rağmen idari işleme konu projenin yürürlüğe sokulduğunu ve bu idari işlemin anayasanın 56. maddesine aykırılık teşkil ettiğini savundu.
AVCI: “CHP’NİN TAVRI AKILCI
VE RASYONEL DEĞİL”
Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, 3. köprü ve havalimanının İstanbul gibi bir metropolün sorunlarını çözmeye yönelik bir proje olduğunu söyledi.
Avcı, “Ezici bir çoğunluğun havaalanına da köprüye ihtiyaç olduğu konusunda hemfikir olduğunu görüyoruz. CHP bir manada fevkalade İstanbul’un önünü de açacak olan ve çok ciddi icraatlar da sayılabilecek olan 3. havaalanı ve 3. köprünün önüne geçmeye çalışıyor. Bu bir manada AK Parti’nin İstanbul’a yönelik yaptığı çok ciddi bir icraatı durdurmaya çalışılıyor. CHP bu girişimiyle AK Parti’ye hem icraat yönünden darbe vurmayı amaçlıyor hem de Gezi eylemcilerinin tabanıyla entegrasyon kaygısını taşıyor. CHP böyle Gezi eylemlerinin tabanıyla entegrasyon kaygısı taşımasaydı 3. köprü ve 3. havalimanına karşı çıkacağını sanmıyorum” dedi.
Avcı, Danıştay’dan CHP’nin talebi yönünde bir menfi karar çıkacağına ihtimal vermediğini belirterek, “3. havalimanından Almanya’nın son derece rahatsız olduğu biliniyor. CHP de isabetli bir muhalefet aklı olmadan sadece iktidara karşı olan eylem gruplarının arzuları istikametinde üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Bu tavır akılcı ve rasyonel muhalefet tavrı değildir. Bir siyasi iktidar olarak elbetteki 3. köprüyü de 3. havalimanını da yapacak. Bu konuda muhalefetin isabetli, mantıklı bir açıklama yapabileceğini zannetmiyorum. Halka hizmetin önüne geçmenin, durdurmaya çalışmanın mantıklı bir açıklaması olmaz” dedi.
“AL CHP’Yİ VUR GEZİ EYLEMLERİNE,
VUR GEZİ EYLEMLERİNE AL CHP’Yİ”
AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan da, CHP’nin 3. havaalanı projesinin iptali için Danıştay’a başvurmasına şaşırmadığını söyledi.
“Herkes kendi genetik özelliğine göre iş yapar. Türkiye’de gelişmişliğe, Türkiye’de müreffeh hayata her adım atıldığında mutlaka engel olan bir anlayış var. 3. köprüye de, 3. havalimanına da, Kanal İstanbul’a da karşı çıkmalarını biz çok doğal karşılıyoruz. Çünkü bu CHP’nin genetik olarak halka verilen hizmetlere karşı çıkmasına alıştık, şaşırmıyoruz artık. Gezi eylemcilerinin iyi niyetli olmadığını, meselenin yeşil olmadığını zaten görmüştük. Gezi Platformu üyelerinin Bülent Arınç’a çıktıklarında yapılmaması gerekenleri madde madde saymalarında taleplerini görmüştük. CHP terörün, gerginliğin, kavganın olduğu her yerdeki siyasi temsili yerine getirmektedir. Gezi eylemcileri yapılmaması gerekenleri sıralamışlardır kendilerine göre, bunun hemen ardından da siyasi söylem olarak CHP ortaya çıkarak boy göstermiştir. Danıştay’a, Meclis’ten geçen kanunlarla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne veya benzer kurumlara Gezi eylemcilerinin gitme imkanı yok. Ama ana muhalefetin bu hakkı var. Siyasi eksikliği de Gezi eylemcileri CHP aracılığıyla tamamlamış oluyorlar. Al CHP’yi vur Gezi eylemlerine, vur Gezi eylemlerine al CHP’yi” dedi.
CHP VATAN İÇİN ÇAKILACAK
HER ÇİVİYE KARŞI!
Geçmişte GAP, Vatan Caddesi, Keban Barajı, Boğaziçi Köprüsü’ne karşı çıkan CHP, bugün de Kanal İstanbul, 3. köprü ve 3. havalimanına karşı çıkıyor. Çok sayıda ağacın kesileceğini söyleyerek 3. havalimanına karşı çıkan CHP, aynı duyarlılığı yüz binlerce ağacın kesildiği Koç Üniversitesi, Acarkent, Acaristanbul ve Beykoz Konakları gibi projelere göstermemişti.
İNÖNÜ KÖPRÜYE KARŞI ÇIKMIŞTI
2. Abdülhamid zamanında planlanan, Demokrat Parti döneminde üzerinde çalışılmasına rağmen 27 Mayıs darbesi nedeniyle Adalet Partisi döneminde yaptırılan Boğaz Köprüsü’ne de CHP karşı çıkmıştı. Başbakan Adnan Menderes, Boğaz Köprüsü’nü yapmak için çalışmaya başladığında, CHP lideri İsmet İnönü “Yıkılır” diyerek karşı çıkmıştı. 1957 seçimlerinden sonra İstanbul’da imar çalışmalarına ağırlık veren Menderes, Barbaros Bulvarı, Büyükdere Caddesi, Vatan Caddesi, Millet Caddesi ve Edirne Asfaltı (E-5 otoyolu) yollarını açtı. İsmet İnönü’nün başını çektiği CHP’liler İstanbul’da Vatan Caddesi yapılırken, “Vatan Caddesi’ne uçak mı indireceksiniz” diyerek bu çalışmalara da karşı çıktı.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi