AKİT MENÜ

Gündem

“Küresel güçler, büyüyen Türkiye’yi kabullenemiyor”

Son aylarda Türkiye’de çıkarılmak istenen olaylara dikkat çeken Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, bunda küresel güçlerin büyüyen Türkiye’yi kabullenememelerinin büyük rol oynadığını bildirdi.

2013-07-02 20:23:47

YENİ AKİT/ TBMM BÜROSU
Son aylarda Türkiye’de çıkarılmak istenen olaylara dikkat çeken Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, bunda küresel güçlerin büyüyen Türkiye’yi kabullenememelerinin büyük rol oynadığını bildirdi. Gezi Parkı olaylarının ardından çıkan Lice olaylarının da üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir husus olduğunu ifade eden Pakdil, “Gerek Gezi Parkı, gerekse Lice’deki olaylardan olumsuz sonuçlar çıkarmak istenilmekte. Türkiye normalleşiyor. Maalesef Türkiye’nin normalleşmesini istemeyenler bulunuyor. Herkesin akliselim ile hareket ederek bu oyunlara müsaade etmemesi gerekiyor” dedi.
“KÜRESEL GÜÇLER TÜRKİYE’NİN
BÜYÜMESİNİ İSTEMİYOR”
Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini ve söz geçen bir ülke haline gelmesini istemeyen küresel güçlerin bulunduğunu ifade eden Pakdil, “Türkiye’deki olaylar daha çok küresel güçler tarafından konuşulmaya, tartışılmaya ve yazılmaya devam ediyor. Bu konuşma ve tartışma Türkiye’yi düze çıkarma, bir müttefike yardımcı olma gayretleri değil, büyüyen, gelişen, sözü geçen bir ülkeyi dize getirme operasyonundan başka bir şey değildir. Batı kaynaklı Türkiye aleyhtarı propaganda ve yanlı enformasyonların sebebi açık ve nettir. İnsansız hava aracını, tankını, uydusunu, akıllı bombalarını üretme kapasitesini yakalamış bir Türkiye, en çok dünya pazarını ele geçirmiş batılı ülkelerin çıkarlarına dokunmaktadır. Devletimizin küresel bir güç olmaya doğru gidişi, kendi iç dinamiklerinde sorunlarını çözme kabiliyeti Batılıları endişelendirmeye başlamıştır” diye konuştu.
“BATI DÜNYASI ARTIK
EGEMENLİKLERİNİ KAYBEDİYOR”
Türkiye’nin büyümesi ve Türkçe’nin bir dünya dili haline gelmesi, batılı güçlerin yıllardır sürdürdüğü küresel kitle kültürü egemenliğini kaybetme tedirginliğini beraberinde getirdiğini aktaran Pakdil, “Dünya coğrafyasında Türkçe’nin konuşulmaya başlanması, Türk Dili Konuşan Ülkeler Asamblesi’nin oluşturulması, Türk-İş Konseyi’nin kurulması, Türksoy, Türk Keneşi tipi örgütlenmelerin yapılması ve dünyanın her ülkesinde Türkçe eğitim veren okulların açılması, küresel kitle kültürünün yönünü değiştirmeye başlamıştır.
Medeniyetler çatışması tezini işleyen Huntington, “Türkiye ‘yalnız’ ülkeler kategorisinde olan bir ülkedir, yani herhangi bir büyük kültüre ait değildir” demişti. Fakat bu tezin üzerinde çeyrek asır bile geçmeden Türkiye’nin ve Türkçe’nin geldiği nokta küresel güçleri tedirgin etmeye yetmiştir.” dedi.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi