AKİT MENÜ

Gündem

Cemil Çiçek yeniden Meclİs Başkanı

TBMM Başkanlığı’na mevcut Başkan Cemil Çiçek yeniden seçildi. İlk iki tur oylamada 367 oya ulaşılamadı. 276 oy şartının arandığı 3. turda 299 oy alan Çiçek, TBMM’nin 26. Başkanı oldu.

2013-07-02 20:24:56

HASAN ÖNAL/TBMM BÜROSU
AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, yeniden Meclis Başkanı seçildi. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplanan Meclis, TBMM’nin 24. Yasama Dönemi 2. Devre Başkanı’nı seçti. AK Parti’den Cemil Çiçek, CHP’den Osman Taney Korutürk ve MHP’den Faruk Bal’ın yarıştığı TBMM Başkanlığı için adaylardan hiçbiri ilk iki turda üye sayısının üçte iki çoğunluğu olan 367’yi bulamadı. Aday göstermeyen BDP’nin blok halinde boş oy kullandığı seçimlerin üçüncü turunda Cemil Çiçek, 299 oyla yeniden başkan seçildi.
İLK İKİ TURDA 367’YE ULAŞILAMADI
Anayasa’nın 94. maddesi ve TBMM İçtüzüğü’nün 10. maddesi gereği gizli oyla yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerinin ilk iki turunda her üç aday da Anayasa ve İçtüzük’te belirtilen üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu olan 367 oyu alamadı. İlk turda 482 milletvekili oy kullanırken AK Parti’nin adayı Cemil Çiçek 292, CHP’nin adayı Osman Taney Korutürk 108, MHP’nin adayı Faruk Bal 51 oy aldı. 21 milletvekili boş oy kullanırken, 10 oy da geçersiz sayıldı. İkinci turda 483 milletvekili oy kullanırken Cemil Çiçek 294, Osman Korutürk 110, Faruk Bal 47 oy aldı. Bu turda da 24 milletvekili boş oy kullanırken 8 oy da geçersiz sayıldı.
ÇİÇEK 299 OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ
Meclis Başkanlığı için yapılan seçimlerin ilk iki turunda üçte iki çoğunluk sağlanamayınca üçüncü tura geçildi. Bu turda salt çoğunluğun üzerinde oy alan AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, 299 oyla Meclis Başkanı seçildi. Çiçek’in en yakın rakibi Osman Korutürk 109 oy, Faruk Bal ise 47 oy alabildi. Bu seçimlerde de 15 milletvekili boş oy kullanırken 7 oy da geçersiz sayıldı.
MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ DE BELLİ OLDU
Meclis başkanvekilliklerine ise AK Parti’den Sadık Yakut ile Ayşenur Bahçekapılı, CHP’den Güldal Mumcu ve MHP’den Meral Akşener seçildi. Meclis Başkanlık Divanı ise şu isimlerden oluştu: “Muhammet Rıza Yalçınkaya, Fehmi Küpçü, Bayram Özçelik, İsmail Kaşdemir, Mine Lök Beyaz, Muharrem Işık, Muhammet Bilal Macit ve Dilek Yüksel”  
Meclis idare amirliklerine ise AK Parti’den Ömer Faruk Öz ve Salim Uslu, CHP’den Malik Ejder, MHP’den Ali Uzunırmak, BDP’den Sırrı Sakık getirildi.
Meclis Başkanlığı seçiminde Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli de oy kullandı.
BDP’liler ise Meclis’e geldi, ancak blok halde boş oy kullandı.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi