AKİT MENÜ

Gündem

‘Paralel'i temizledik

Fatma Şahin, Gaziantep’in sorunlarını ve Paralel Yapı’nın belediyelerden tasfiyesine yönelik Akit’e önemli açıklamalarda bulundu. Önceki dönemlerde bu yapının meşru olmayan yollarla belediyeleri sömürdüğünü vurgulayan Başkan Şahin, yeni şeffaf bir sistem oluşturduklarını söyledi

2014-12-26 11:55:24

This browser does not support the video element.

Paralel Yapı, Gaziantep’teki faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Fetullah Gülen’in liderliğindeki yapıya, AK Partili belediyeler darbe üstüne darbe indiriyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediyelerdeki ‘Paralel’ temizliği gazetemize anlattı. İşte, Başkan Şahin’in sorularımıza verdiği cevaplar...

Gaziantep gelişen ve buna mukabil olarak sorunları da artan bir şehir. Bölgeniz hakkında bilgi verebilir misiniz?..

- Şehrimiz, sanayi açısından ciddi bir altyapı oluşturmuş. Bu anlamda iç göç de söz konusu. Nüfusun çoğunluğu merkezde toplanmış. İşte bu anlamda sorunları fırsata çevirebilmek, kent vizyonumuzu da ona göre oluşturmamız gerekir.

ŞEHİR SURİYE’DEN ETKİLENİYOR

Bir taraftan da bölgede yaşanan kaos ve Suriye’deki iç çatışma var...

- Evet; bu durumdan en çok bölgemiz etkileniyor. Şu an kayıtlı 300 bin kişinin 30 bininin kamplarda, 270 bininin şehir merkezinde yaşadığı bir Gaziantep var. Bu durum daha fazla yol, yeşil alan, su gibi ihtiyaçları da beraberinde getiriyor.

UYDU KENTLER PLANLANDI

Çözülmesi gereken acil sorunlarınız nelerdir?

- Hükümetimizin 2071 hedefine uygun bir kentleşme için çalışıyoruz. Önümüzde en önemli olarak konut var. Çünkü çok göç alıyoruz. Bu anlamda uydu kentler planladık. Merkezin yükünü dağıtmak için organize sanayi civarında yeni bir yaşam alanı oluşturacağız.

BAKANLIĞIM KADAR ÇOK ÇALIŞMALIYIM

Bir dönem bakanlık yaptınız. Sizce hangisi daha zor?

- Beş devlet bakanlığının kapatılıp bize verilmesiyle birlikte zor bir bakanlık dönemi geçirdim. Şimdi ise şehirde sosyal belediyecilik adına yapmamız gerekenler var. En az bakanlık kadar çok çalışmam gerekiyor.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI

Gaziantep önemli bir turizm alanı. Bu anlamda yeni çalışmalarınız var mı?

- Kale yolundaki kervansarayları restore ediyoruz. Bir yandan tarihi yapının canlılığını korumaya çalışırken, diğer yandan da nasıl turist çekebiliriz, onu düşünüyoruz. Kültür ve turizm alanında kongre merkezleriyle güçleneceğiz.

‘KARŞIMIZDA ACIMASIZ BİR YAPI VAR’

Ankara’daki siyasi havayı teneffüs etmiş biri olarak paralel yapıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Vakıf kültüründen geldiğimiz için vakıf ve cemaatleri her zaman destekledik. Fakat MİT ve 17 Aralık operasyonuyla birlikte bunların, aslında insanların vicdani duygularını kullanarak ülkenin güvenliğini zaafa sokan bir yapı olduğunu anladık. Cumhurbaşkanımız paralel yapıyı ilk açıkladığında kimse anlamamıştı. Fakat analizler ortaya konunca, milletimiz daha iyi idrak etti.

SÖYLEMLERLE EYLEMLER ÖRTÜŞMÜYOR

Fetullah Gülen hiçbir siyasi parti ile bağlantıları olmadığını açıklarken; mensupları ise bazı siyasi partiler adına çalışmalar yaptı... Bu çelişkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Takiye yapıldığı, söylemlerle, eylemlerin örtüşmediği çok net ortada. Eğer amaçları insanlara hizmet ise ülkenin kurumları üzerinde niçin hesapları olabilir? Bizden önce belediyemizde de paralel hâkimiyet söz konusuydu. Onların meşru olmayan yollarla elde ettiği ihaleleri iptal ederek daha şeffaf bir sistem oluşturduk.

‘Paralel’le mücadeleyi nasıl görüyorsunuz?

- Herkesin gayret ettiğini düşünüyorum. Bu anlamda haklı mücadelemizi sürdürmeye de devam edeceğiz.

‘KARŞIMIZDA ACIMASIZ BİR YAPI VAR’

Paralel yapı tarafından dinlenen isimler arasındasınız, suç duyurusunda da bulundunuz... Sizce dinlemelerin sebebi ne olabilir?

- Benim dinlenilmiş olmam çok enteresan. Çünkü ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanıydım. İlgilendiğim konular; yoksul, yetim, yaşlı insanların politikalarıydı. Bunları bile dinleyen bir zihniyetle, acımasız bir yapı ile karşı karşıyayız. Şeffaf bir siyaset yaptığımızdan dolayı kimsenin bir sıkıntısı yok. Fakat bu durum özel alana girdiği için haklı olarak suç duyurusunda bulundum.

‘CİDDİ BİR ALGI OPERASYONU’

Paralel yapı tarafından sürdürülen kara propagandayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Bu anlamda ciddi bir algı operasyonu söz konusu. Gayrimeşru işlemlerine karşılık devletin takındığı tavrı, kendilerine yapılmış bir haksızlık olarak anlatıyorlar. Fakat güneş balçıkla sıvanmaz. Kendi vicdanımızla doğru bildiğimiz işleri yapmaya devam edeceğiz.

Yorumlara Git

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...

Benfica'da oynayan Kerem ve Orkun'un 'helal kesim' hassasiyeti