AKİT MENÜ

Ekonomi

Müteahhitlik sektörü tam gaz

Türkiye müteahhitlik sektörü, 2013 yılının ilk altı aylık döneminde üstlendikleri projelerin değeri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artarak 11.6 milyar dolara ulaştı. Sektörün şimdiye kadar proje üstlendiği ülke sayısı 101’i bulurken, 2013’ün ilk

2013-07-05 20:41:09

EKONOMİ SERVİSİ
Başarı sıralamasında Çin’den sonra dünya ikincisi olan Türkiye müteahhitlik sektörü bu yılın ilk yarısında da destan yazdı. 2013 yılının ilk altı aylık döneminde üstlendikleri projelerin değeri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artarak 11.6 milyar dolara ulaştı.
Sektörün şimdiye kadar proje üstlendiği ülke sayısı 101’i bulurken, 2013’ün ilk altı ayında sadece Türkmenistan’da üstlenilen 28 projenin toplam değeri 4.8 milyar doları buldu.
Rakamları değerlendiren Ekomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye müteahhitlik sektörünün her geçen gün başarılarına başarı eklediklerini belirterek, “Dünyayı inşa eden müteahhitlik sektörümüz tam gaz hedeflerine ilerliyor” dedi.
Dünyada ikinci sırada bulunan Türkiye müteahhitlik sektörünün 2013 yılının ilk altı aylık döneminde gösterdiği başarılı performansla rüştünü bir kez daha ıspat ettiğini söyleyen Bakan Çağlayan, “Müteahhitlik sektörümüzün 2013 yılının ilk altı ayında üstlendikleri projelerin bedelleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artarak, 11.6 milyar dolar seviyesine ulaştı. 2013 yılının ilk altı ayında üstlenilen 114 proje ile birlikte Türk firmalarının bugüne kadar üstlenmiş oldukları 7.141 projenin toplam değeri 250.9 milyar dolar olarak oldu. 2013 yılında Güney Sudan’da üstlenilen proje ile birlikte müteahhitlik sektörümüzün proje üstlendiği ülke 101’e ulaştı. Müteahhitlik sektörümüz 2012 yılını, 27.2 milyar dolarlık proje değeri ile en fazla proje üstlendikleri yıl olarak rekorla kapatmıştı” değerlendirmesinde bulundu.
“TÜRKİ CUMHURİYETLER,
RUSYA VE IRAK’TA BÜYÜK
İŞLER ALDIK”
Müteahhitlik firmalarımızın 2013 yılının ikinci yarısında da, bu performansı göstereceğine inandığını anlatan Bakan Çağlayan, iş üstlenilen ülkelerin başında Türkmenistan, Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Kazakistan ve Irak geldiğini ifade etti. Çağlayan, şunları kaydetti: “2013 yılının ilk altı aylık süresinde Türkmenistan’da üstlenilen 28 projenin toplam değeri 4.8 milyar dolar seviyesine ulaştı. 2013 yılında üstlenilen projeler arasında, bir Türk firmasınca yurtdışında tek başına üstlenilen en büyük proje Aşkabat Havaalanı projesidir. Aşkabat Havaalanı projesinin yanı sıra, Azerbaycan’da bugüne kadar üstlenilen en büyük proje olan Bakü Olimpiyat Stadı projesi, Kazakistan’da üstlenilen Bakır İşleme Fabrikası projesi ve Kuveyt’te üstlenilen Liman Projesi yüksek proje değerleri ve nitelikleriyle ön plana çıkmaktadır. ”

Yorumlara Git

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti

Altından rekor üstüne rekor!