AKİT MENÜ

Gündem

Başbağlar şehitlerine dua

5 Temmuz 1993’te 28’i kurşuna dizilerek, 5’i diri diri yakılarak şehit edilen 33 masum vatandaş için hem Başbağlar’da hem İstanbul’da anma töreni düzenlendi. Acının 20 yıldır dinmediğine işaret eden Başbağlar mazlumları, katliamın faillerin hâlâ yargı önü

2013-07-05 21:20:23

HABER MERKEZİ
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde 20 yıl önce karanlık eller tarafından düzenlenen ve 33 masum vatandaşın katledildiği Başbağlar katliamının yıl dönümünde teröre lanet okundu. Başbağlar sakinleri katliamın faillerinin 20 yıldır cezalandırılmamasına tepki gösterdi. 5 Temmuz 1993 günü, Başbağlar köyü yıllarca unutulmayacak bir katliam yaşadı. 28 vatandaşın kurşuna dizildiği, 5 vatandaşın da evlerinde diri diri yakıldığı katliamın üzerinden 20 yıl geçti. Erzincan’a 223 kilometre uzaklıktaki Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde düzenlenen anma törenine Vali Abdurrahman Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ve Malatya Milletvekili Cemal Akın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Erzincan Milletvekili D. Muharrem Işık, Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.
SİVAS’A GÖSTERİLEN İLGİLİ
BAŞBAĞLAR’DAN ESİRGENDİ
5 Temmuz 1993’te yaklaşık 100 kişilik terörist grubun saldırdığı köydeki katliamdan 3 kurşun yarasıyla sağ kurtulmayı başaran Başbağlar köyü muhtarı Ali Akarpınar ise “Sivas olaylarına gösterilen ilgi ve hassasiyet, Başbağlar katliamına gösterilmemiştir” dedi.
BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ
AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle de, “Gerek Başbağlar’da, gerekse Sivas’ta bu katliamları yapanlar, aynı provokatörler, aynı örgütler, aynı terör örgütüdür. Biz Başbağlar’ı Sivas’tan, Çorum’dan, Kahramanmaraş’tan ayrı düşünmüyoruz. 76 milyon Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bir ve beraberiz. Biz bu toprağın çocuklarıyız, biz bu topraklara sevdalıyız. Terör örgütü zaman zaman bizim bölgelerimizde Alevi-Sünni çatışmasını meydana getirmek için bu oyunları oynamıştır. Ama çok şükür bizim bin yıllık kardeşliğimizi bölemeyeceklerdir. Türk milleti bir ve sımsıkı birbirine sarılmıştır” diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ise “Saldırı nereden gelirse gelsin, kim yapmış olursa olsun insana dönük saldırıları kınamamız gerekiyor” dedi.
20 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN ACI HALEN TAZE
Terörün her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Vali Abdurrahman Akdemir, “Buraya 20 yıl önce yaşanmış bir acıyı tazelemek için değil; terörü, birlik ve beraberliğimize kurşun sıkanları, bu millete tuzak kuranları, karanlık elleri ve şer odaklarını bir kez daha lanetlemek için geldik” ifadelerini kullandı.  Başbağlar sakinleri de yaşlı gözlerle faillerin bulunmasını isteyerek, olayın üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen aynı acıları yaşadıklarını dile getirdi. Anma töreninde daha sonra, Başbağlar şehitleri için yapılan “Başbağlar Şehitlik Anıtı” ziyaret edildi ve şehitler için dua okundu. Programda ayrıca yapımı tamamlanan Başbağlar Kültürevi ve Futbol Sahası’nın açılışı yapıldı.

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi