AKİT MENÜ

Ekonomi

Toplusözleşme heyecanı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, “Ocak 2013’ten bu yana müzakereleri süren ve 2013-2014 dönemini kapsayan bu toplu iş sözleşmelerinin uzlaşarak, başarıyla Ramazan ayı ile sonuçlanmasını temenni ediyorum” dedi.

2013-07-06 20:35:44

ANKARA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda toplu iş sözleşmelerinin, Ramazan’da uzlaşıyla, başarıyla sonuçlanmasını diledi.               
Çelik, kamuda toplu iş sözleşmeleri kapsamında işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya geldi.               
Bakanlıktaki görüşme öncesinde konuşan Çelik, çalışanların mali haklarının iyileştirilmesi için yapılan görüşmeleri, küresel ekonomik krizin sürdüğü, küresel işsizliğin 200 milyonu aştığı, bazı ülkelerde maaşların dondurulduğu, düşürüldüğü bir ortamda, Türkiye’de bütün göstergelerin olumlu seyrettiğinin göstergesi olarak niteledi.                Dünyada demokrasi arayışları darbelerle frenlenirken, hak arama yolları kapatılırken, sosyal taraflarla diyaloğu ve mutabakatı esas alan bir politika yürüttüklerini belirten Çelik, toplantıda 186 kamu kurum ve kuruluşunda çalışan 200 bini aşkın işçinin mali haklarını görüşeceklerini açıkladı.               
Yapılacak toplu iş sözleşmelerinin 56’sının Ocak 2013’ten, 124’ünün Mart 2013’ten, 14’ünün de diğer aylardan itibaren yürürlüğe gireceği bilgisini veren Çelik, “Hatırlanacağı üzere 2011’de de toplu iş sözleşmesini taraflarla uzlaşarak imzalamıştık. Ocak 2013’ten bu yana müzakereleri süren ve 2013-2014 dönemini kapsayan bu toplu iş sözleşmelerinin de uzlaşarak, başarıyla Ramazan ayı ile birlikte sonuçlanmasını temenni ediyorum. Hükümet olarak bu süreçte tarafların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Toplu iş sözleşmesinin çalışanlarımız, sendikalarımız ve ülkemiz açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.               
Basına kapalı devam eden görüşmeye, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk-İş’e bağlı bazı sendikaların genel başkanları, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) Genel Sekreteri Adnan Çiçek ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) Genel Sekreteri Erhan Polat katıldı.                     
 

Yorumlara Git

Erdoğan BM’den dünyaya seslenecek! “İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır”

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti