AKİT MENÜ

Aktüel

Türkiye ‘dizi’ tehdidinde

Toplum değerleriyle bağdaşmayan ve senaryosu aldatma anlayışı üzerine kurulan TV dizileri, aile yapısını zedelerken insanların psikolojisini olumsuz etkiliyor.

RESUL EKREM ŞAHAN / ANKARA Dünyada en çok televizyon izleyen ülkelerin başında gelen Türkiye, “dizi” tehdidi altında. Toplum değerleriyle bağdaşmayan ve senaryosu aldatma anlayışı üzerine kurulan TV dizileri, aile yapısını zedelerken insanların psikolojisini olumsuz etkiliyor. Toplumu çöküşün eşiğine getiren diziler; çocuk istismarını özendirme, insan öldürmenin basitliği, kişilerin intihara teşebbüsünü çıkış yolu olarak gösterme, toplumu dizayn etme girişimleri olarak yorumlanıyor.

Akit’e konuşan Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Sefa Saygılı, toplumu alt üst eden diziler hakkında uyarıda bulundu. Saygılı, “Dizilerin amacı reyting sağlamak. Çünkü çok ilgi toplayınca kendilerini başarılı sayıyorlar. İlgi toplamak içinde insanın duygusal yapısını alt üst eden, geleneksel değerlerimizi önemsemeyen işlere koyuluyorlar. Bu da toplumun bütün değerlerini alt üst ediyor. Bu tür dizilerin asla faydalı yönü yok. Çocukluktan başlayarak insanlarımızı tahrip ediyorlar. Bu tür dizilere foto sansür uygulanmalı. Sivil toplum kuruluşları ve medya bu konuya el atmalıdırlar. Eğer bu konuda bir önlem alınmazsa tahrip edilmiş, güvensiz bir toplumla karşı karşıya kalırız. Bu da bütün ülkemizin geleceği adına en büyük kötülüktür” dedi.

‘NESİLLER BOZULUYOR’

Aileler ise “Artık günümüzde her şeyin hızla yayılmasını sağlayan televizyon programları ve internet, toplumun ahlak seviyesini düşürmesinde ilk sırada geliyor. Nesiller bozuluyor. Toplumu zehirleyen diziler kaldırılmalıdır” diyor...


Yorumlara Git

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de