AKİT MENÜ

Gündem

Diyanet Camiasına kara çalınmak istenmiştir

Her fırsatta Diyanet İşleri Başkanlığı'nı karalamaya çalışan bazı medya organları, İstanbul İl Müftülüğü'nün yayınladığı bir hutbe sebebiyle İstanbul Müftülüğü'ne ve onun nezdinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na kara çalmaya çalıştılar.

2014-12-29 18:15:58

Define bulmuş gibi sevinerek sitelerinde habere yer veren malum medya, İstanbul İl Müftülüğü'nün yayınlamış olduğu, ''Hayat, Tedbir ve Takdir'' başlıklı hutbenin medyaya yansıyarak büyük yankı uyandırdığını ve tepkiler alması üzerine de İstanbul Müftülüğü'nün sitesinden kaldırıldığını iddia etti. Oysa ki işin aslı öyle değildi..

Diyanet Camiasındaki tüm personel bilir ki; müftülükler kendi hutbelerini hazırlayıp internet sitelerinden duyururlar. Ancak o hafta Diyanet İşleri Başkanlığı genel bir hutbe hazırlarsa bunu tüm müftülüklere gönderir ve ülke genelinde tüm camilerde bu hutbe okunur.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'de bu hafta türkiye genelinde okunması için, ''Paha biçilmez sermaye; Ömür'' başlıklı hutbeyi hazırlamış ve 25.12.2014 Perşembe günü tüm müftülüklere göndermiştir. İstanbul il Müftülüğü de diğer müftülükler gibi daha önce yayınladığı hutbeyi sitesinden kaldırıp Türkiye Geneli okunacak olan hutbeyi sitesine yüklemiştir.

Olayın aslı bundan ibarettir. Ancak bu olay art niyetli bir takım medya organları tarafından çarpıtılarak İstanbul Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı kamuoyu nezdinde yıpratılmak ve kurumlara kara çalınmak istenmiştir.

Kaynak: Dibajans.com

Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip