AKİT MENÜ

Gündem

Cizre’de paralel tehlike!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4 kişinin hayatını kaybettiği, 15’i ağır 35 kişinin yaralandığı olayların arkasındaki sis perdesi aralanmaya başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun paralel yapının olayları provoke ettiğini açıklaması üzerine görüş aldığımız AK Partili milletvekilleri de Cizre’deki paralel tehlikeye dikkat çektiler.

2014-12-30 08:09:32

UĞUR AVCI / ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak’ın Cizre ilçesinde halkın karşı karşıya gelmesinin arkasında paralel yapının olabileceği sinyali verdi. Akit’e konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli ve AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Cizre’de yaşanan olayları, paralel odakların, çözüm süreci ile birlikte Türkiye’nin terör sorunundan kurtularak siyasi ve ekonomik anlamda güç kazanmasının önüne geçme çabası olarak değerlendirdi.

“SOSYAL MEDYADAN KAOS ÇABASI”

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Türkiye’de yaşanan çözüm sürecinin başarılı bir şekilde işletilmekte ve yönetilmekte olduğunu söyleyerek, “Türkiye’nin siyasileri çözüm sürecine sıcak bakarak, sürecin olumlu sonuçlanması için gayret gösterirken, Cizre’de bu olayların yaşanması, farklı odakların bölgede karışıklık çıkarma adına iş başına geçtiği düşüncesini doğuruyor. Paralel yapı mensuplarının sosyal medyadaki paylaşımları, kaos çıkarma girişiminde olduklarını doğruluyor” dedi.

ORDU YÖNETİME EL KOYARDI

“Türkiye’de huzur ve istikrar ortamının oluşmasını istemeyen odaklar, ülkemize ne zaman istikrar ve huzur hakim olsa, bunun karşısında durarak, önlemeye yönelik adımlar atıyor” diyen Ataş, “AK Parti sergilediği dik duruş ile paralel yapı ve buna benzer yapılanmaların karşısında ezilip büzülmeyerek, ülkemizin kaos ortamına sokulma çabalarını engellemiştir. Geçmiş iktidarlar olsaydı, paralel yapının kışkırtması sonucu yaşanan olaylardan dolayı ordu bölgeye el koyabilirdi. Hükümetin dirayetli duruşu olayların kaosa dönüşmeden sonlanmasına katkı sağladı” ifadelerini kullandı.

“KANDAKİ ZEHRİ TEMİZLİYORUZ”

AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli ise, paralel yapının, Türkiye’nin kanındaki alyuvarlara, akyuvarlara kadar sirayet ettiğini söyleyerek, “Türkiye kan zehirlenmesi yaşadı. Birçok olayın arkasında bu yapının olduğunu görüyoruz. Cizre’deki olayların arkasından da bu örgüt yapılanmasının çıkması doğal. Paralel yapının milli iradeye verdiği zararı bertaraf etmeye çalışıyoruz. Kandaki zehri temizliyoruz. Türkiye’nin ekonomisi çözüm süreci ile olumlu bir yükseliş içerisinde. Paralel yapı bu gücün daha da artmaması için bölgenin karışması ve terör sorununun devamı noktasında adımlar atıyor. Cizre olayları doğrudan doğruya siyasi iktidara tehdittir. Bu yapı ülke bütünlüğünü tehlikeye atma pahasına kendi çıkarlarına ulaşma yoluna gidiyor” dedi.

“PARALEL YAPI ŞIRNAK’TA HÂLÂ ETKİN”

Paralel yapının Şırnak genelinde etkin olduğunu aktaran, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar konuyla ilgili, “Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) oylamalarında paralel yapı 19 oyun 6’sını alarak Şırnak’taki etkinliğini gözler önüne serdi. Cizre olaylarını göz önüne alacak olursak iktidarı sevmeyen bu yapılanmanın güçlü olduğu bir şehirde harekete geçerek, provokatörlük yapma ihtimali yüksektir. Sosyal medya aracılığıyla gerçekleştirilen kışkırtmaların değişik versiyonları bölgede yaşanmış olabilir. PKK’nın Cizre olaylarını üstlenmediği gerçeği ortada. Bu doğrultuda yaşanan vahşeti değerlendirirsek paralel odakların halkı kışkırtma ihtimalinin olduğunu öngörebiliriz. Yaşanan tüm olaylara rağmen bölgenin kontrolü güvenlik güçlerimizdedir. Türk-Kürt kardeşliğine halel getirecek tüm yapılar Türkiye tarafından bertaraf edilecektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Mansur Yavaş-İmamoğlu kavgası CHP’de istifa getirdi!

Beşiktaş - Eyüpspor CANLI ANLATIM

CHP'de yeni kriz! Mansur Yavaş cephesinden İmamoğlu'na olay sözler: Siyasi kalpazan, proje çocuk

Fenerbahçe'den derbi açıklaması: İddialar gündemi altüst etti! Ali Koç soyunma odasına indi mi?

İtirafçının yeni sözleri bakanlığı harekete geçirdi! Narin Güran soruşturmasına özel ekip