AKİT MENÜ

Gündem

Kriptolu telefonlar artık çok güvenli

Paralel yapının akıl almaz ihanet yöntemleriyle delik deşik ederek dinlediği ve dinleme kayıtlarını yurt dışına servis ettiği kriptolu telefonlar, güvenliği güçlendirilerek yenilendi. Yeni telefonlar bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından Dolmabahçe’de Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunulacak.

2015-01-02 07:49:11

MUHAMMET KUTLU / ANKARA - TÜBİTAK tarafından devletin zirvesine dağıtılacak yeni kriptolu telefonların üretimi tamamlandı. Bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun onayına sunulacak yeni kriptolu telefonlar, ardından Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı,  Bakanlar Kurulu üyeleri başta olmak üzere devletin zirvesine dağıtılacak.  2015 yılında da, akıllı kriptolu telefonları üreteceklerini, bu telefonlarla, devletin zirvesinin rahatlıkla internette dolaşabileceğini anlatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yeni kriptolu telefonlara ilişkin olarak gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“BU KRİPTOLU TELEFONU ÇÖZECEK TEKNOLOJİ YOK”

Işık, “Donanımda çok değişiklik yapmadık sadece güvenliği güçlendirdik. Yarın (bugün) Başbakanımızın onayına sunacağız.  Milli Güvenlik Kurulu bize sayı bildirecek. Bizde istenilen sayı kadar telefonu MGK’ya vereceğiz. Yeni kriptolu telefonların örgütlü olsa bile dışarıdan dinlenmesi mümkün değil. Kriptolu telefonun yazılımı tamamen yeniledik Güvenlik mekanizmalarını son derece güçlendirdik. Yazılımı Türk mühendisler tarafından yapıldı. Genelkurmay’dan güvenlik bilgisi alınmış bizim tanıdığımız kişilere güvenlik yazılımını yaptırdık. Bizim bildiğimiz ürettiğimiz bu yeni kriptolu telefonu dünyada çözecek teknoloji yok” dedi.

İKİ KEZ BÖCEK ARAMASI YAPTIRDIM

“Bakanlık görevine başladığımdan beri iki kez makam odamda böcek araması yaptırdım. Temiz çıktı” diyen Işık, “Hiç dinleniyorum diye endişe edip hareket etmedim. Beni dinleyen adam boşuna dinler. İl başkanlığımdan beri telefonlarda öyle laubalilik yapmam. Zaten yapım itibariyle etik değerlere dikkat ederim. Bu noktada adam beni dinleyip ne yapacak? Siyasetçiler her alanda gözlem altında. Bunu yasadışı olarak söylemiyorum. Siyasetçiyseniz her şeyinize dikkat etmek zorundasınız ‘Milletvekili dokunulmazlığı var’ derler aslında en çok dokunulan milletvekilleridir. Her anımız, her hareketimiz her şeyimiz gözlem altında” ifadelerini kullandı. 

“BEN KULLANACAĞIM, TANER YILDIZ DA KULLANACAKTIR”

“Kabinede kriptolu telefona rağmen en uzun süre dinlenen bakanlardan biri Taner Yıldız’dı. Peki Sayın Yıldız’ı bu telefonun güvenli olduğuna ikna edebilecek misiniz? Kullanacak mı acaba?” şeklindeki sorumuzu cevaplayan Işık, “Devletin güvenliği ile ilgili konularda kriptolu telefonların kullanılması gerekiyor. Ben kriptolu telefonu kullanacağım. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız en uzun süre dinlenen isimlerden biriydi. O da gönül rahatlığıyla bu telefonu kullanacaktır” diye konuştu. 

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı