AKİT MENÜ

Gündem

Süresiz nafaka zulme dönüştü!

Süresiz nafaka uygulaması, yürürlüğe girdiği 1988 yılından bu yana birçok mağduriyete neden olarak çalışmayan boşanmış eşleri mağdur ediyor.

Yürürlüğe girdiği 1988 yılından bu yana birçok mağduriyete neden olan süresiz nafaka uygulaması, çalışmayan boşanmış eşleri mağdur ediyor. Çalışamadığı için nafakayı zamanında ödeyemeyen kişiler için nafaka borçlarına faiz uygulanıyor. Nafaka ödemekle yükümlü kişi nafaka borçlarını üst üste ödemediği takdirde hapis cezası ile cezalandırılıyor. Nafaka alacakları için açılan icra işlemlerinden de avukatların ekstra vekâlet ücreti alması da ayrı bir mağduriyet oluşturuyor. Süresiz nafaka mağdurlarından İlyas Şimşek, nafaka yüzünden başına gelenleri Akit gazetesi ile paylaştı.

“ÇOCUĞUMU GÖREMİYORUM”

Nafaka borçlarını ödeyemediği için hapis cezası aldığını belirten Şimşek, şunları anlattı:

Nafakanın süresiz olması yerine süreli olmasını istiyorum. Kişi ne kadar zaman evli kaldıysa o süre zarfının yarısı kadar olmalıdır. Çünkü dinimizde bir kadın eşinden boşandıktan sonra 4 ay 10 gün onun sıkıntıları giderici olması gerekiyor. Daha sonra ise almış olduğu para kendisine helal değildir. Biz de bu durumun eşit şekilde olmasını istiyoruz.

Çocuğunu görmekte de zorlandığını belirten Şimşek, ortak velayet kanununun bir an önce çıkarılarak nafaka düzenlemesinin de mağduriyetleri gidermesi gerektiğini savundu.

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor