AKİT MENÜ

Gündem

Kobani'de büyük operasyon başladı!

ÖSO ve peşmerge desteğini almasının ardından terör örgütü YPG Kobani'de IŞİD'e karşı atağa geçti.

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile ÖSO ve peşmerge desteğini alan  terör örgütü YPG güçleri arasındaki çatışmalar yeni yılda da durmak bilmedi. 

YPG militanları ÖSO ve peşmerge desteğini almasının ardından Kobani'de IŞİD'i geriletti. Kobani'de önemli ölçüde kontrolü ele alan YPG güçlerinin, IŞİD'e takviye gelebilecek stratejik öneme sahip yollarda da denetimi sağladığı bildirildi. Kobani'deki ÖSO Komutanı Abdullah Dede, Kobani'nin yüzde 20'sinin IŞİD güçlerinin elinde olduğunu söyledi.

ÖSO Komutanı Dede, "PYD güçleri ve ÖSO kentin içini temizliyor. Bizim IŞİD'İ püskürtmek için ağır silahlarımız yok. Bu nedenle ağır ilerliyoruz. Kentin yüzde 20'si IŞİD elinde. Doğu ile Güney bölümünde halen IŞİd güçleri var. Peşmerge güçleri sürekli IŞİD mevzilerini havan ve roketlerle bombalıyor. Ama ilerlemeyi kayıp vermeden sürdürüyoruz. IŞİD mayınlama yapıyor. En büyük tehlike bu. Uzaktan kumandalı bombalar var. Bunları kullanıyorlar. Kobani'de IŞİD'in bulunduğu bölgelerde sağlam evler kalmadı. Evlerin yüzde 95 kullanamaz halde" diye konuştu. IŞİD'e karşı önemli bir üstünlük sağladıklarını dile getiren Dede, koalisyon güçlerinin IŞİD mevzilerini bombalamasının önemli olduğunu, ancak kendilerine ağır silah desteğinin de verilmesini istedi.

Bu arada, Koalisyona ait savaş uçaklarının Kerkük sınırındaki Tilwerd köyünde IŞİD'i bombaladığı ve bombardımanda çok sayıda örgüt üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

BARZANİ CEPHEDE

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, GüwerMahmur Cephesi'nde Peşmerge Güçleri'ni ziyaret etti. Cephe komutanlarıyla bir toplantı yapan Neçirvan Barzani, çatışmalardaki son durumu değerlendirdi ve peşmergenin son 2 gün içinde bu cephede elde ettiği başarıya dikkat çekti. Barzani, "2015 yılının Kürdistan Bölgesi ve Irak için terörden arındırılmış bir yıl olmasını umuyorum" diye konuştu.
(Star)

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı