AKİT MENÜ

Gündem

Suriye sınırında bir astsubay kaçırıldı

Suriye sınır karakolunda görev yapan astsubay, kaçakçı kovalarken sınır ötesine geçti ve kaçırıldı. Astsubayın IŞİD tarafından kaçırıldığı düşünülüyor

Suriye sınır karakolunda görev yapan bir astsubay, kaçakçı grubunu kovalarken sınır ötesine geçti ve kimliği belirlenemeyen bir grup tarafından kaçırıldı. Bölgedeki kaynaklar, astsubayın IŞİD, PYD veya kaçakçılar tarafından kaçırılmış olabileceğini belirtiyor.

Habertürk'ün duyurduğuna göre, olay Kilis'e bağlı Yavuzlu Köyü kırsalında meydana geldi. Öncü Karakolu'na bağlı askeri hudut hattı kontrol faaliyeti esnasında sınırdaki mayınlı bölge çevresinde bir grup kaçakçı tespit edildi. Askeri birlik kaçakçıları takibe alırken, birliğin komutanı olarak görev yaptığı öğrenilen bir astsubay, atıl durumdaki doğalgaz boru hattı vanası yakınlarında kaçakçı grubun peşinden sınırın Suriye tarafına geçti. Sınır ötesine geçen astsubay geri dönmeyince, kaçırıldığı anlaşıldı ve bölgede alarma geçildi.

YETKİLİLER DOĞRULADI

Yetkililer kaçırma olayını doğruladı. yapılan açıklamada, olayın iki gün önce meydana geldiği öğrenildi. Askeri kaynaklar kaçırılma olayını doğruladı. Astsubayı kimin kaçırdığı ise henüz netleşmiş değil.  Güvenlik birimleri IŞİD veya PKK’nın Suriye kolu PYD güçleri üzerinde yoğunlaşmış durumda. Kaynaklar, astsubayın bulunması ve Türkiye’ye iade edilmesi için MİT’in de devreye girdiğini söylediler.

YEREL KAYNAKLAR IŞİD'İ İŞARET EDİYOR

Bölgeyi iyi tanıyan yerel kaynaklar, astsubayın çok yüksek olasılıkla IŞİD tarafından kaçırıldığını belirtti. Astsubayın PYD grupları ya da kaçakçılar tarafından kaçırılmış olabileceği de öne sürülüyor. Astsubayın oda hapsinde tutulduğu iddia edilirken, hangi grup tarafından alıkonulduğu henüz kesinlik kazanmadı.

(Dünya Bülteni)

Yorumlara Git

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı