AKİT MENÜ

Gündem

Çocuklarımızı misyonerlerin tehdidinden kurtaralım

Gazetemiz Akit, Sadakataşı Derneği işbirliği ile “11 dilde 11.000 dini bilgiler seti kampanyası” gerçekleştiriyor. Kampanya kapsamında 11 ülkede, farklı sebeplerden dolayı dini eğitimden yoksun kalmış ve misyonerlerin hedefinde olan Müslüman kardeşlerimiz

2013-07-15 21:51:18

HÜSEYİN KULAOĞLU / İSTANBUL
Gazetemiz Akit, Sadakataşı Derneği işbirliği ile “11 dilde 11.000 dini bilgiler seti kampanyası” gerçekleştiriyor. “Destekleyin Hakkı Öğretin” sloganıyla yapılan kampanya kapsamında, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) hayatı Siyer-i Nebi ve ilmihalden oluşan dini bilgiler seti, 11 ülkede 11 bin adet olarak dağıtılacak.
DAĞITIMLAR BAŞLIYOR
Afrika, Asya ve Balkan ülkeleri olan Nepal, Çad, Nijer, Kenya, Etiyopya, Filipinler, Vietnam, Sri Lanka, Bulgaristan, Arnavutluk ve Kıbrıs gibi ülkelerde dağıtılacak olan set, farklı sebeplerden dolayı dini eğitimden yoksun kalmış Müslüman kardeşlerimizin temel bilgilerine katkı sağlamayı hedefliyor. Her ülkenin kendi dilinde yerel Diyanet kurumundan onaylı olacak olan yayınlar, mübarek Ramazan ayı içerisinde dağıtılacak.
ÖZDAL: MÜSLÜMANLAR
MİSYONER TEHDİDİ ALTINDA
Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, dini bilgiler seti kampanyası kapsamında dağıtım yapılacak olan ülkelerdeki Müslümanların, misyonerlik tehdidi altında bulunduğunu söyledi. Bu kampanya sayesinde imkânsızlıklardan dolayı okuyacak Kur’an-ı Kerim bile bulamayan Müslümanların ellerinde artık dini bir eğitim alması için gerekli olan malzemelerin olacağını belirten Başkan Özdal, bu yüzden hayırseverlerin kampanyaya gerekli desteği vermesini istedi. Gazetemiz Akit’e de işbirliğinden dolayı teşekkürlerini ileten Özdal, inşallah dini bilgiler setini Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarının altını çizdi.
NASIL YARDIM YAPABİLİRSİNİZ?
Duyarlı Müslümanlar, “11 dilde 11.000 dini bilgiler seti kampanyası”na yardımda bulunarak, İslâmi bir eğitim almak isteyen Müslüman kardeşlerimize destek olabilir. 11 bin setin dağıtılacağı kampanyada, bir setin ücreti 30 TL. Hayırseverler, istediği miktarda dini bilgiler seti yardımında bulunma imkanına sahipken, ayrıca cep telefonundan da mesaj yoluyla 5 TL’lik bağışta bulunabilirsiniz. Cep telefonu ile ILMIHAL yazıp, 2989’a gönderildiğinde bağışınız ulaşıyor. Banka hesap numaraları ve Posta çeki hesabından da yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz. Kuveyt Türk IBAN: TR57 0020 5000 0068 4807 8000 03. Türkiye Finans IBAN: TR92 0020 6000 5601 5581 2200 06. Posta çeki hesabı: 08807140
KARAHASANOĞLU: İMKANSIZLIKTAN KARDEŞLERİMİZ KUR’AN BULAMIYOR
Gazetemiz Akit’in İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’de mazlumların sesi olan Akit’in, İslam coğrafyasında da ümmetin sesi olma anlayışı içerisinde Sadakataşı ile işbirliği yaparak, “dini bilgiler seti kampanyası”nı gerçekleştirdiğini söyledi. Akit’in 11 ülkede temel dini eğitim çalışmalarına destek vermekte olduğunu ifade eden Başkan Karahasanoğlu; “Bilindiği üzere Afrika bölgesi gibi yerlerde birçok Müslüman kardeşimiz, imkânsızlıklar sebebiyle okumak için kitabımız Kur’an-ı Kerim’i bulamıyor. Bu kampanya ile bir nebze de olsa bu ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. Akit okurlarının da bu kampanyaya imkânları ölçüsünce destek vereceklerine inancım tamdır” dedi.

Yorumlara Git

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…