AKİT MENÜ

Gündem

28 Şubat'ın sivil uzantılarından hesap sorulmalı!

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 28 Şubat Postmodern Darbesi’ne ilişkin davada alınan tarihi kararla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

2018-04-15 15:43:33

RESUL EKREM ŞAHAN

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 28 Şubat Postmodern Darbesi’ne ilişkin davada alınan tarihi kararla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arslan, “28 Şubat davasındaki tarihi kararı çok önemli  ve olumlu buluyoruz ancak bu kararın eksik ve yetersiz olduğuna inanıyoruz. Çünkü 28 Şubat’ta emek hareketinin önü kesilmiş, baskı ve korkularla, görevlendirmelerle, sivil ve demokratik refleksler zayıflatılmıştır. Verilen kararda 21 sanık hakkında müebbet hapis çıkması çok önemli  bir karardır. Ülkemizi derinden etkileyen 28 Şubat döneminde ülkemizde post modern darbe yapanların yargı önünde müebbet hapis cezası almaları adalete olan inancımızı daha da güçlendirmiştir. 12 Eylül ile 15 Temmuz hain darbe girişimine kalkışanlar hakkında da benzer kararların çıkması, darbe heveslilerine karşı vurulan büyük bir tokattır” diye konuştu.

Arslan, “Diğer taraftan, 28 Şubat Post Modern Darbesi’nin, medya, iş dünyası, sivil bürokrasi ve yargı ayağından da hukuk önünde hesap sorulmasını beklemekteyiz. Bu, 28 Şubat sürecinin bütün boyutlarıyla hesaplaşılmasının bir gereğidir. O dönem kamuoyunda ‘Beşli Çete’ olarak adlandırılan ve halkın oyları ile seçilmiş olan Meşru Hükümeti yıpratmaya çalışan örgütlerin süreçteki rolleri yargı tarafından hala sorgulanmamıştır. ‘Beşli Çete’ olayında ‘Çete’ boyutunun hukuk önüne hala getirilememesi büyük bir eksikliktir” görüşünü dile getirdi.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…