AKİT MENÜ

Gündem

İşte tüm yurtta tatil edilen okulların il ve ilçe olarak listesi

Kar yağışı etkisini illerde daha fazla göstermeye başlarken, Okullar tatil olacak mı? Öğrenciler de okullar tatil edildi mi sorusunun cevabını arıyor.

2015-01-06 03:38:59

İşte tüm yurtta tatil edilen okulların il ve ilçe olarak listesi.

Kocaeli'de tatil
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü'nün resmi twitter hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

Meteorolojik uyarılar doğrultusunda, mağduriyete meydan vermemek amacıyla 06.01.2015 tarihinde KOÜ de eğitime 1 gün ara verilecektir.

Tatil kararı tüm kampüsler icin geçerlidir Sınav tarihleri daha sonra açıklanacaktır.

Balıkesir’de tatil
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Gece saatlerinde başlayan ve aralıksız devan eden kar yağışı nedeniyle Dursunbey'de 66 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgede taşımalı sistemle eğitim gören yaklaşık 600 öğrenci, yolların kapanması nedeniyle sabah saatlerinde okullarına gidemedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de taşımalı sistemle eğitim verilen 6 lise ve 16 ilköğretim okulu öğrencilerine bugünün tatil edildiğini duyurdu. Kar tatilinin hava şartlarına göre uzatılabileceği, bununla ilgili duyurunun ise daha sonra yapılacağı bildirildi

SAKARYA:
Sakarya'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamilelerde idari izinli sayıldı.

Ankara Çubuk'ta tatil
Ankara'nın Çubuk ilçesinde, aşırı kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Bugün kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim veren okullarda öğleden sonra yarım gün ara verildi.

KÜTAHYA:
Kütahya'da yoğun kar yağışı nedeniyle Kütahya Valiliği okulların tatil edildiğini bildirdi. Kütahya Valiliği'nden yapılan açıklamada engelli personellerin de bir günlük idari izinli sayildigi açıklama şöyle: "Yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık 2014 tarihinde ilimizdeki tüm ilk ve orta öğretim okullarında eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca özürlülerle ilgili 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince bu süre zarfında Kütahya ilinde görev yapan tüm özürlü çalışanlarımız da izinli sayılacaktır."

Afyon 1 gün tatil
Afyonkarahisar il merkezinde eğitime kar nedeniyle bugün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle merkez ile merkeze bağlı köy ve beldelerde bulunan tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Antalya'da fırtına nedeniyle okullar tatil
Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki ilköğretim okulu ve liselerde eğitime ara verildi. Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde kalan okullarda eğitime, bugün ara verildiği bildirildi.

Yozgat'ta eğitime ara verildi
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verileceği bildirildi.

Elazığ'da okullar 2 gün tatil
Elazığ kent merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Bursa'da telefonları kilitlediler
Bursa'da gece başlayan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Şehrin üst yamaçlarında kar kalınlığı 5 santimetrenin üzerine çıktı.

Bursa'da gece başlayan kar yağışı etkili oluyor. Yolların bembeyaz olduğu Bursa'da Büyükşehir, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım Belediyesi ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren yolları tuzlamaya başladı. Kar yağışı nedeniyle erken kalkan öğrenciler ve vatandaşlar, otobüs duraklarında servis ve otobüs bekledi.

ESKİŞEHİR:
Eskişehir'de okullar 31 Aralık Çarşamba yani bugün de tatil edildi.

KASTAMONU:
Kastamona’da da etkili olan kar yağışı nedeniyle 31 Aralık Çarşamba yani bugün okullar tatil edildi.

İBB YAZILI AÇIKLAMA İLE UYARDI:
KAR yağışının bugün gün boyu aralıklarla kuvvetli yağacağı ve fırtına ile birlikte kar yağışının tipiye dönüşeceği tahmin ediliyor. Gece 1920 personel, 908 araç ana arterler ana arter ve meydanlarda görev yaptı. İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 59.58'e ulaştı. Kar kalınlığı Tuzla ve Sultanbeyli'de 8cm'ye ulaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kar yağışıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

"TİPİYE DÖNÜŞECEK"
Açıklama şu şekilde:
"İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı sabaha karşı yerini sulu kara bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre kar yağışının bugün gün boyu aralıklarla kuvvetli yağacağı ve fırtına ile birlikte kar yağışının tipiye dönüşeceği tahmin ediliyor.
Rüzgârın poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde (40 ila100 km/saat) eseceği öngörülüyor"

"METROBÜS SABAHA KADAR HİZMET VERDİ"
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Dün gece 1920 personel, 908 araç ana arterler ana arter ve meydanlarda görev yaptı. Gece yarısından sonra düşen hava sıcaklığı nedeniyle birçok yol ve köprüde buzlanma meydana geldi. Buzlanma erken uyarı sistemi sabah saatlerine kadar 179 defa çeşitli bölgelerden uyarı sinyali gönderdi. Ekipler gelen sinyaller doğrultusunda tuzlama çalışması yaptı. Şehir merkezi dışında daha etkili olan kar yağışı köylerde herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler köy yolların açık tutulmasında kullanıldı.

Toplu ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmazken Metrobüs sabaha kadar hizmet verdi. Ekipler gece boyunca 3 bin 847 ton tuz; karayolları ekipleri köprülerde 3 bin 350 kg üre kullandı. Ekipler, fırtına ve kar yağışı nedeniyle devrilen 29 ağacı kaldırdı, çatısı uçan 2 binaya müdahale etti"

 

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı