AKİT MENÜ

Ekonomi

Mauritius, Türk yatırımcıları davet ediyor

İSTANBUL - Mauritius Dışişleri ve Ticaret Bakanı Arvin Boolell, Türk iş adamlarının Mauritius’a yapacakları yatırımlarla Afrika kıtasının tümüne ortak olabileceklerini ve Türkiye’den ülkelerine yatırım gelmesini beklediklerini söyledi.

2013-02-06 20:09:18

İSTANBUL - Mauritius Dışişleri ve Ticaret Bakanı Arvin Boolell, Türk iş adamlarının Mauritius’a yapacakları yatırımlarla Afrika kıtasının tümüne ortak olabileceklerini ve Türkiye’den ülkelerine yatırım gelmesini beklediklerini söyledi. Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Mauritius Dışişleri Bakanı Arvin Boolell ve beraberindeki heyeti ağırladı. İki ülkenin yatırım ortamlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Bakan Boolell, ülkeler arasındaki fırsatları değerlendirmek için Türkiye ile ortaklık yapmak konusunda istekli olduklarını söyledi.  Mauritius’un da Türkiye gibi jeostratejik ve jeopolitik olarak iyi konumda bir ülke olduğunu belirten Boolell, “Mauritius, Afrika’dan Asya ve Avrupa’ya giden yola komuta ediyor. Türkiye, Mauritius’a son derece ikna edici bir göz ve modelle bakıyor. Sadece ekonomik endeksindeki konumuyla değil aynı zamanda yatırım dostu özelliğiyle iş yapma kolaylığı var. Mauritius’a yaptığınız yatırımlarla Afrika kıtasının tümüne ortak olabilirsiniz. Türkiye’den ülkemize yatırım gelmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
TUSKON Başkanı Rızanur Meral ise istikrara sahip ve büyüme trendinde olan Mauritius’un, yatırım ve ticaret güvenliği açısından Afrika’nın en güvenli ekonomisi konumunda bulunduğunu belirterek, “Mauritius, Afrika ile ticaret yapmak isteyen firmalar için Afrika’ya açılan bir kapıdır” diye konuştu.

Yorumlara Git

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu