AKİT MENÜ

Gündem

İsmet Su: Bakanları Yüce Divan’a göndermek darbeye destek olurdu

TBMM Soruşturma Komisyonu üyeleri 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan kararının gerekçesini Akit’e anlattı. AK Parti Bursa Milletvekili ve Komisyon Üyesi İsmet Su, “Konuyu derinlemesine incelediğimizde, bizim dinlediğimiz tanıklar, bakanların savunmaları, dosyalar, yaptığımız araştırmalar neticesinde darbe girişimi net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Evet dememiz darbeyi desteklemek olurdu” dedi.

2015-01-06 23:50:59

MUHAMMED UZUN / NAİM TAŞBAŞI - TBMM Soruşturma Komisyonu üyeleri 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan kararının gerekçesini Akit’e anlattı. Eski bakanlardan Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler hakkındaki iddialarla ilgili dosyadaki hukuksuzlukların saymakla bitmediğini kaydeden komisyon üyeleri  “17 – 25 Aralık’ın darbe girişimi olduğu yaptığımız incelemelerle birlikte bir kez daha ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

“EVET, DEMEK DARBECİLERİ DESTEKLEMEKTİR”

AK Parti Bursa Milletvekili ve Komisyon Üyesi İsmet Su, dört eski bakanla ilgili verdikleri kararın yerinde bir karar olduğunu söyledi. Su, “Meclis Soruşturma Komisyonu, tek başına bir mahkeme değildir. Konuyu derinlemesine incelediğimizde bizim dinlediğimiz tanıklar, bakanların savunmaları, dosyalar, yaptığımız araştırmalar neticesinde darbe girişimi net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Birisini takip etmişler, birini dinlemişler, bilgisayarlarına girmişler, evlere kadar takip etmişler, bütün bunların hepsinin de hukuki kalıba uydurulduğunu gördük. En son takipsizlik kararıyla beraber, 17 – 25 Aralık’ın darbe girişimi olduğu yaptığımız incelemelerle birlikte bir kez daha ortaya çıkmıştır. Darbe girişimini alkışlamak isteyenler, çanak tutmak isteyenler olursa onlara bir şey diyeceğimiz yok ama bütün olayları birlikte incelediğimizde evet oyu vermemiz bizim şimdiye kadar eleştirdiğimiz darbecileri desteklemek manasına gelir” dedi.

“HUKUKSUZLARI HİMAYE EDEMEZDİK”

AK Parti Konya Milletvekili ve Komisyon üyesi Mustafa Akış, soruşturma dosyası içerisinde bin bir türlü hukuksuzluğa ulaştıklarını belirterek, “Mesela, 9 Temmuz 2013’de dinleme kararı alınmış. Dosyada ‘4 Temmuz 2013 tarihinden itibaren dinlenmesine’ diye geçmiş tarihli dinleme kararlarıyla ilgili garabet dosyaları bulunuyor. Dolayısıyla biz bu hukuksuzları himaye edemezdik” dedi. Yüce Divan sıfatıyla yargılama yapacak Anayasa Mahkemesi’nin halinin de ortada olduğunu belirten Akış, “AYM hukukçuluktan çok siyasetçiliğe daha yatkın... Zaman zaman siyaset kurumlarına parmak sallayan bir kurumdur.” dedi.

 “VERMİŞ OLDUĞUMUZ KARAR HEM SİYASİ HEM DE HUKUKİDİR”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, soruşturmalar hakkında ‘takipsizlik’ kararı verdiğini ve bu kararın kesinleşmiş olduğunu söyleyen AK Parti Yozgat Milletvekili ve Komisyon Üyesi Yusuf Başer ise, “17 – 25 Aralık operasyonlarını hukuk adına mı yapıldı? O yapılan hukuksuzları kimsenin gördüğü yok. Kendilerinin verdiği karar hukuk adına oluyor da bizim verdiğimiz kararlar neden siyasi karar oluyor? Vermiş olduğumuz karar hem siyasi hem de hukukidir” ifadelerini kullandı. Başer, “Sene 2007’lere dayanan bir hukuksuzluklar var. Uyuşturucu demişler dinleme yapmışlar. Ortada uyuşturucuyla alakalı hiçbir şey yok. Teknik takip diyorlar, alakası yok. Yani kimin ne yaptığı belli değil dosyalarda...  Eğer bir hukukçu gözüyle baksaydık dosyalara, hiç dosyaya bakmadan atmamız gerekiyordu” şeklinde konuştu.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı